Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenler katliamın 44’üncü ayında anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenler katliamın 44’üncü ayında anıldı

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenler katliamın 44’üncü ayında anıldı.

Foto: Arşiv

Ankara’da 10 Ekim 2015 yılında Emek ve Demokrasi Mitingi'ne yapılan IŞİD saldırısında yaşamını yitiren 103 kişi 44’üncü ayında anıldı.

Aileler adına konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Türkiye’nin 10 Ekim katliamını görmezden geldiğini söyledi. Coşgun, “Bu zamana kadarki süreçte bizim şayet bu katliamı gerçek faillerini bulma çabamız, olay yerinde 103 insanın hatırasını yaşatacak, bu ülkenin kara tarihine düşmüş ve kanla yazılmış cumhuriyet tarihinin sivil katliamın karşısında bir anıtın dikilmesi için daha fazla bir şeyler yapmamız gerekiyor. Her ay buraya gelerek, yapılan katliamı teşhir etmek, katliam silsilesini açığa çıkarmak bizim sorumluğumuz. 10 Ekim-Der olarak, biz adalet mücadelesi vermekten doğru düzgün yargılanmaların yapılmadığı kaygılarını taşısak da bizlerin önüne şahların değil, piyonların yargılandığı davada bile umutlarımızı yitirmedik.  Umutlarımızı kaybetmediğimiz için her ay buraya gelerek, anmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

'MÜCADELE DEVAM EDECEK'

Yedi bayramdır yakınları olmadan bayram geçirdiklerini belirten Coşgun, “Yakınlarımızın mezarı başında geçirdiğimiz bayramları anarak bizim bayram yapma hakkımızı alanlara inat bizi terörize edenlere inat, acımızı yok sayanlara ve piyonların cenazelerine akın akın gidenlere inat ve bu ülkenin savcısı yokmuş gibi bu ülkenin adalet sistemi yokmuş gibi davranıp gerçek failler hakkında suç duyurusuna geçmeyen hala suç işlenmesine izin veren devlet yetkilerine karşı bizim verdiğimiz mücadele devam edecek” dedi.

YAŞAM ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜLER

2 Haziran’da Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından 10 Ekim-Der olarak yaşam ödülüne layık görüldüklerini aktaran Coşgun, ödülü hayatını kaybeden 103 insanın şahsında teslim aldıklarını dile getirdi. Coşgun, son olarak şunları söyledi: “Böyle bir ödüle layık görülen az insan var.  Bu anlamıyla yaşam ödülüne layık görülen bir dernek değiliz.   Yaşamı kutsayan ve barış talebini en yüksek sesle dile getiren insanlarız.  Hukuk mücadelemiz tazminat davalarımız devam ediyor.  Bu süreç  sahipsiz değildir.  İnsanların yüreklerindeki acı 44’aydır bitmedi.  Yüreklerimizde sönmeyen mumlar yanıyor. Her ay yılmadan buraya geldik sonunda kazanacağımızı biliyorum.”

‘ADALET DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

MA'nın haberine göre Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, Türkiye’de insanların yıllardır adalet talebini haykırdığını hatırlattı. “Haziran ayı umut aydır, Haziran ayı bizlerin bu memlekete bulunan kadınların mücadelesidir” diyen Aktaş, “Kadınların eşitliğini Türkiye haklarının barış talebidir.  Umuyoruz ki;  bu talepler ile birlikte kadınların özgürlüğü ile dimdik ayakta olacağız. 10 Ekimde yitirdiğimiz yoldaşlarımıza söz veriyoruz.  44 aydır dile getirdiğimiz adalet talebini her gün dile getireceğiz. Milyonlarca insan bıkmadan usanmadan adalet demeye devam edecek” diye konuştu.