Ankara dahil 12 kentte IŞİD operasyonu: 40 kişi gözaltına alındı

Ankara dahil 12 kentte IŞİD operasyonu: 40 kişi gözaltına alındı

Telefon görüşmeleri ve banka hesap hareketleri takip edilere IŞİD’e maddi destek sağladığı tespit edilen kişilere karşı 12 kentte operasyon düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cihatçı terör örgütü IŞİD’e maddi kaynak sağlığı tespit edilen kişilere karşı birçok ilde operasyon başlattı. Savcılık, banka hesap hareketleri ve telefon dinlemeleri sonucunda, IŞİD’e maddi kaynak sağladığı belirtilen 61 kişinin ismini tespit etti. Bu kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında;

Banka hesap hareketleri ve iletişimin dinlenmesi sonucunda, DEAŞ silahlı terör örgütüne maddi kaynak sağlayarak terörizmin finansmanı suçunu işlediklerine dair deliller elde edilen 51’i Suriye, 5’i Türk vatandaşı olmak üzere 56 şüphelinin, Ankara merkezli 12 ilde, 18.06.2021 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir.

56 olan şüpheli sayısı, açık kimlikleri tam olarak tespit edilemeyen şüphelilerin de teşhis edilmesiyle 61’e yükselmiş ve an itibariyle 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerin yakalanması ile arama/el koyma işlemlerine,  Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir.