Ankara Büyükşehir Belediyesi kira alacaklarını iki ay erteledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi kira alacaklarını iki ay erteledi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs nedeniyle belediyeye olan kira borçlarını iki ay ertelediklerini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vatandaşların belediyeye olan kira borçlarını iki ay ertelediklerini açıkladı.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Yavaş, “Koronavirüs sürecinde yaşanan gelişmeler sebebiyle ödeme güçlüğü çeken kiracılarımız için belediyemizin kira alacakları bugünden itibaren ilk etapta iki ay süreyle ertelenmiştir” paylaşımında bulundu.

KALABALIĞI ENGELLEMEK İÇİN DÜZENLEME

Yavaş ayrıca kalabalık oluşmasını engellemek amacıyla cenazesi olanların istekleri dahilinde, cenazelerin vakit namazı beklenmeden defnedileceğini duyurdu.

Vatandaşları toplum sağlığı için gerekli tedbirleri almaya ve kalabalık yerlerde bulunmamasını isteyen Yavaş, sosyal medya hesabından şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın sağlığını koruma kapsamında, kalabalık oluşmasını engellemek amacıyla cenazesi olan vatandaşlarımızın istekleri dahilinde, cenazeleri vakit namazı beklenmeksizin kıldırılarak defnedilecektir.”