Ankara Adliyesi'ne abluka: Polis, Meclis'e yürümek isteyen avukatlara saldırdı!

Ankara Adliyesi'ne abluka: Polis, Meclis'e yürümek isteyen avukatlara saldırdı!

Avukatlar sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Feyzioğlu istifa” sloganları atarken, Meclis'e doğru yürüyüş başladı. Adliye kapısına barikat kuran polis yürüyüşe engel olmak istedi. Avukatlar barikatları yıkarken, polis hukukçulara biber gazı ile saldırdı. Burada arbede yaşandı.

İleri Haber

Baroların, iktidarın ‘çoklu baro’ düzenlemesine karşı bugün Ankara’da yapmak istediği ‘Büyük Savunma Mitingi’ pandemi bahanesi ile engellendi. Bunun üzerine avukatlar,  hem baro başkanlarına 22 Haziran’daki polis saldırısı, hem de bu karar ilişkin suç duyurusunda bulunmak için Ankara Adliyesi önünde toplandı.

Ankara Valiliği'nin 02.07.2020 tarihli kararı uyarınca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını gerekçesi ile baroların bugün yapacağı ‘Büyük Savunma Mitingi’ engellenirken, Anıtpark tamamen kapatıldı.

AVUKATLAR MECLİS'E YÜRÜMEK İSTEDİ

Bunun üzerine avukatlar,  gerek bu karara, gerekse 22.06.2020 tarihinde Baro Başkanları'nın Ankara girişindeki “hukuka aykırı engelleme” ve “insanlık dışı muamele” nedeniyle çok sayıda baro başkanıyla birlikte bugün suç duyurusunda bulunmak için Ankara Adliyesi’nde toplandı. Suç duyurusunun ardından adliye önünde yapılan açıklamada, avukatlar sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Feyzioğlu istifa” sloganları atarken, Meclis'e doğru yürüyüş başladı.

POLİS SALDIRISI

Adliye kapısına barikat kuran polis yürüyüşe engel olmak istedi. Avukatlar barikatları yıkarken, polis hukukçulara biber gazı ile saldırdı. Burada arbede yaşandı.

OTURMA EYLEMİ

Ardından baro başkanları ve polis arasında eylemi sürdürmek için görüşmeler yapıldı. Bu esnada alandaki avukatlar da oturma eylemine başladı.