Anıl Akyüz'ün sınava girdiği okulun bahçesinde silahlı jandarma nöbet tuttu!

Anıl Akyüz'ün sınava girdiği okulun bahçesinde silahlı jandarma nöbet tuttu!

Boğaziçili öğrencilere destek eyleminde tutuklanan üniversite öğrencisi Anıl Akyüz, ALES'e gireceği okula kelepçeli halde getirildi. Sınav süresi boyunca okul bahçesinde jandarma silahlı olarak bekledi.

Kayyum rektör Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasını protesto eden öğrencilere destek eyleminde tutuklanan öğrenci Anıl Akyüz, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) kelepçeli halde getirildi. Sınavın yapıldığı okulun bahçesinde jandarma silahlı şekilde bekledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi Akyüz'ün ALES'e girdiği okulda sınav görevlisi olarak bulunan akademisyen Fatma Pınar Arslan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Uzun bir aradan sonra Ösym sınavında görev aldım, Ales'te. Görev aldığım okulda her zamanki gibi görevli polislerin yanı sıra, bahçede silahlı jandarma dolaşıyordu. Bilin bakalım niye? Boğaziçi eylemlerinde tutuklanan üniversite öğrencisi Anıl Akyüz sınava giriyor diye" ifadelerini kullandı.

Akyüz'ün okula kelepçe ile girmek zorunda bırakıldığını aktaran Arslan, "Engelli adayların bir sınıfta tek kişi olarak sınava girdikleri bir okuldu, yedek sınıflardan birini de Anıl'a ayırmışlar. Ösym'nin görevlisi olan iki kişi dışında 6 kişi Anıl'ın girdiği sınıfın içinde ve kapısında bekledi" dedi.

Sınav sırasında okul bahçesinde de 4 jandarmanın silahlı olarak nöbet tuttuğunu söyleyen Arslan, "Başka görevliler de vardı. Tüm bunlar protesto eylemine katılan bir üniversite öğrencisi için. Bu ülkenin güvenlik sorunu üniversite öğrencileri mi?" sorusunu sordu.