Anayasa Profesörü Kaboğlu: İtiraz süresi geçti, AKP olağanüstü başvuru yapamaz

Anayasa Profesörü Kaboğlu: İtiraz süresi geçti, AKP olağanüstü başvuru yapamaz

AKP'lilerin İstanbul seçimlerine dair dillendirdiği 'iptal' seçeneğine ilişkin açıklama yapan Prof. Kaboğlu, "İtiraz süresi geçti, AKP olağanüstü başvuru yapamaz" dedi.

İleri Haber

Anayasa Profesörü ve CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, İstanbul'da AKP'nin itiraz süreci geçtiği için olağanüstü başvuru yapamayacağını söyledi. 

Kaboğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İtiraz süresi geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptale ilişkin açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Çünkü, 298 sayılı Kanun md.130'a göre, YSK'ye 7 günlük olağanüstü başvuru süresi 8 Nisan pazartesi akşamı sona erdi" dedi.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ ŞARTLARI NELER?

Olağanüstü itiraz, 298 sayılı Kanun'un 130. Maddesinin 2. fıkrasınca belirleniyor.

Maddede şu ifadeler yer alıyor: 

"Seçim Sonucuna Etki Eden Olay Ve Durumlar Sebebiyle Olağanüstü İtiraz

Siyasi partilerin il başkanları, genel merkezleri veya bağımsız aday tarafından tutanağın (mazbatanın) düzenlenmesinden sonra 7 gün içinde seçimin sonucuna etki eden olaylar ve durumlar sebebiyle yapılan itirazlar, seçimin sonucu hakkında kesin karar verme yetkisine sahip olan kurullarca, seçimin neticesine etkili görüldüğü takdirde, alt kademelerce verilen kararların kesin veya kesinleşmiş olması veya kurullara derece derece ve müddeti içinde başvurulmamış olması, bu itirazın incelenmesine ve reddine sebep teşkil etmez"