Anaokulunda kız çocuklara türban, erkek çocuklara takke

Anaokulunda kız çocuklara türban, erkek çocuklara takke

Ankara'daki özel okulda anaokulu öğrencilerine 'Kuran-ı Kerim programı' hazırlandı. Programda kız çocuklara türban, erkek çocuklara takke takıldı.

Beste Sarıkaya

Ankara Batıkent'te bulunan Zehra Okulları'na bağlı Özel Zehra Anaokulu'nda, anaokulu öğrencilerine "Kur'an-ı Kerim programı" hazırlandı. Programda kız çocuklara türban, erkek çocuklara takke takıldı, Afrin operasyonuyla özdeşleştirilen 'Fetih Suresi' okutuldu. Söz konusu programın fotoğrafları Zehra Okulları'nın Facebook sayfasında paylaşıldı.

1 Nisan tarihinde paylaşılan fotoğraflara, "Kur'an-ı Kerim, akla ışık kalbe nurdur. Özel Zehra Anaokulu'nda, öğrencilerimizin tertemiz akılları ve taptaze kalpleri Kur'an ikliminde serpilip yetişiyor. Anasınıfı öğrencilerimizle hazırlamış olduğumuz Kur'an-ı Kerim programımızdan kareler... " notu düşüldü. 

Fotoğraflarda, yaşları 2,5 ile 5 arasında değiştiği görülen çocuklara "Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğreteninizdir" yazılı perde önünde gösteri yaptırıldığı görüldü. Anaokulu yaşındaki çocuklardan birine rahle üstüne Kuran konularak 'Fetih Suresi' okutuldu. 'Fetih Suresi', Afrin operasyonu başladığı gün Türkiye genelinde 90 bin camide okutulmuştu. Surede, "Kim Allah'a ve peygamberine iman etmezse, inanmazsa, muhakkak ki biz o kafirIer için pek şiddetli bir azab hazırladık", "Biz seni inanları cennetle müjdeleyici, inanmayanları da cehennem ateşi ile korkutucu olarak gönderdik" şeklinde ifadeler yer alıyor.

Kız çocuklarının türbanlı, erkek çocuklarının takkeli olduğu etkinliği okul üniformalı çocukların da veliler ile birlikte izlediği görüldü.

TARİKAT EĞİTİMİ

Okulun sitesinde ise çocukların tarikat lideri Said Nursi'nin eğitim anlayışına göre yetiştirildiği açıkça yazılıyor. Sitede "Ankara Zehra Okulları Yönetim Kurulu" imzasıyla paylaşılan açıklamada okulun adının "Bediüzzaman’ın ‘Medresetü’z Zehra’ projesinden aldığı" söyleniyor.

Okulun, "akademik başarıyla birlikte manevi eğitime de önem verdiğini" belirttiği yazı, "Hem sınava hem hayata hazırlıyoruz. Çaba bizden, başarı Allah’tan…" ifadeleriyle son buluyor.

Okulda ayrıca, yabancı dil olarak Arapça ve İngilizce öğretilirken, "değerler eğitimi" dersinde başta Kuran dersi olmak üzere, "peygamber hayatı", "ilmihal" ve "Risale-i Nur çerçevesiyle tefekküri dersler" veriliyor.

Sitede "İdari Yönetim" kısmında herhangi bir isim paylaşılmazken, "Kadromuz" kısmında ise "yapım aşamasında" yazıyor.

"TENEFFÜSTE ÇOCUKLAR 'YA ALLAH BİSMİLLAH' DİYE BAĞIRIYOR"

Okulla ilgili Ekşi Sözlük'te yer alan bir yazıda ise, çocukların teneffüste "Ya Allah bismillah" diye bağırdığı belirtiliyor. Ekşi Sözlük yazarı, şahit olduğu durumu "Zehra Okulları" başlığı altında şöyle aktarıyor:

"Ankara Batıkent'te büyük bir okulları var. Başka nerede varlar bilmiyorum. Tenefüste küçücük çocuklar 'Ya Allah bismillah' diye ortalıkta bağırıyor. Buna bir kere şahit olmadım, pek çok kere denk geldim. Geçtiğimiz yıl mezuniyet töreni yaptıklarında tüm gün neşhid benzeri ilahiler ve şarkıları dinlettiler tüm semte, herkesi rahatsız ettiler.

Hangi tarikata ait olduğunu bilmediğim bu okullarda belli ki bilim yok cihat eğitimi var. Yazık bu çocuklara, bize, bu ülkeye!"

DAHA FAZLA