Anaokulunda çocuklara iç çamaşırı kontrolü

Anaokulunda çocuklara iç çamaşırı kontrolü

Hatay’daki bir anaokulunda çocukların iç çamaşırlarının kontrol edildiği iddia edildi.

Veliler, Hatay’daki Karaağaç Anaokulu’nda  tuvaleti kirleten öğrencinin bulunması için 5 yaşındaki erkek öğrencilerin iç çamaşırları ve popolarının temizlik görevlileri tarafından kontrol edildiğini söyledi.
Skandalın duyulmasının ardından bir grup velinin okul müdürüyle görüştüğü ancak okul müdürün uygulama normalmiş gibi davrandığı belirtildi.

Veliler ise çocuklarının kaygı ve korkuya yol açan bir uygulamayla karşı karşıya bırakıldığını söyledi. Bu durumun normal görülemeyeceğini ifade eden veliler, tuvaleti temiz bırakmayan bir erkek öğrencinin suçlu arar gibi arandığını ve teşhir edildiğini belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet’ten Akın Bodur’un haberine göre, bazı veliler BİMER’e şikâyette bulundu. Pazartesi günü de çocuklarını okula göndermeyen veliler, okul yönetimiyle görüşmek üzere okul bahçesinde toplandı. Gelişmeler üzerine okula giden Arsuz Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, okul yönetimiyle görüşme yaptıktan sonra velilere bilgi vererek konunun incelendiğini, müfettiş incelemesinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlattı. 

DAHA FAZLA