Anadolu Üniversitesi'nden ortaya karışık örgüt: 'Masonik-FETÖ’cü-Marksist Cephe'

Anadolu Üniversitesi'nden ortaya karışık örgüt: 'Masonik-FETÖ’cü-Marksist Cephe'

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi yönetimi ifadesini almadan okuldan attığı Dr. Barış Işık için şimdiye kadar duyulmamış bir örgüt üyeliği suçlamasında bulundu. Fakülte yönetimi Işık'ın "Masonik-FETÖ’cü-Marksist Cephe" isimli yapıya üye olduğunu iddia etti.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi yönetimi ifadesini almadan üniversiteden attığı Dr. Barış Işık hakkında yürütülen idari soruşturmaya ilişkin Işık'ın “Masonik- FETÖ’cü- Marksist Cephe” isimli yapıya üye olduğu iddiasında bulundu. 

Soruşturmada Dr. Barış Işık hakkında “Şüpheli, politika üretme konusunda, Eskişehir ili özelinde herhangi bir siyasetçinin veya basın mensubunun sahip olmadığı bir kudrete erişmiş, adeta kilit bir siyasi figür olarak ön plana çıkmıştır. Elbette bu, şüpheli üzerinden manevra bulmak isteyen siyasi ve karanlık güçlerin (FETÖ, terör destekçisi Marksist Cephe ve Masonik yapının) el birliğiyle ortaya çıkarmış olduğu projenin bir ürünü” suçlamalarına yer verildi.

Soruşturma içerisinde Işık'ın sendikal faaliyelerde bulunması da suç olarak gösterilirken, iddia edilen hayal ürünü örgüt üyesi akademisyenlerin de hala üniversitede oldukları iddia edildi.

Evrensel'den Cansu Ertaş'ın haberine göre, Eskişehir 1. İdare Mahkemesi fakülte yönetim kurulu kararı, dekanın önerisi ve rektör onayı süreci izlenmediği için yetkisizlik kararı verdi. Bunun üzerine Dekan Vekili Prof. Dr. Recai Dönmez başkanlığında toplanan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yönetim Kurulu tekrardan görev süresinin uzatılmamasına karar vererek, mahkemenin gösterdiği usule göre Işık’ın yeniden görev süresinin uzatılmamasına karar verdi.

 

DAHA FAZLA