Anadolu Ajansı'ndan Rutkay Aziz'in ödülünü armağan ettiği TTB'ye sansür

Anadolu Ajansı'ndan Rutkay Aziz'in ödülünü armağan ettiği TTB'ye sansür

Anadolu Ajansı, Rutkay Aziz'in Altın Koza Film Festivali'nde aldığı ödülü TTB'ye armağan etmesini sansürleyerek ''Doktorlara ve sağlık çalışanlarına hediye etti'' ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı (AA); 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde aldığı 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) ithaf eden Rutkay Aziz'in konuşmasını sansürledi. 

Dün yapılan törende ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü alırken konuşma yapan Rutkay Aziz, "Ben bu ödülü, son derecede onurlu ve ilkeli bir biçimde emek veren Türk Tabipleri Birliği’ne hediye edeceğim. Bu hafta içinde sizlerin de selamlarınızı ve alkışlarınızı göndererek onları selamlayacağım. Hem sağlık emekçilerini hem de tabipleri. Tekrar tekrar sağ olun” ifadelerini kullanarak ödülü TTB ve sağlık emekçilerine adamıştı.

AA'DAN TTB'YE SANSÜR

AA, ödül törenine ilişkin yaptığı haberde Rutkay Aziz'in ödülünü TTB'ye ithaf ettiği bölümü sansürleyerek, "Rutkay Aziz de yeni tip koronavirüs nedeniyle zor günlerden geçildiğini belirterek, ödülünü doktorlara ve sağlık çalışanlarına hediye ettiğini belirtti" ifadelerini kullandı.