Anadolu Ajansı Genel Müdürü: Seçim sonuçlarını aynı 'tarafsızlıkla' duyuracağız

Anadolu Ajansı Genel Müdürü: Seçim sonuçlarını aynı 'tarafsızlıkla' duyuracağız

Anadolu Ajansı’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, 23 Haziran’da gerçekleşecek İstanbul seçimlerine ilişkin konuştu.

31 Mart seçimlerinde İstanbul sonuçları için veri akışını 13 saat boyunca kesmesiyle eleştirilen Anadolu Ajansı’nın  Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı “AA, diğer seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini de gayet başarılı bir yayınla, hatasız olarak kamuoyuna duyurmuştur. Anadolu Ajansı, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimini de aynı hassasiyet ve tarafsızlıkla Türkiye ve dünyaya duyuracaktır” açıklamasında bulundu.

Şenol Kazancı, 31 Mart gecesi İstanbul seçimlerinde yaşananlar ve 23 Haziran’da tekrarlanacak seçim için yürüttükleri çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kazancı “Ajans’ın 31 Mart 2019 akşamı Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır gibi illerde de seçim sonuçlarına dair verileri aboneleri ve kamuoyuyla paylaştığını, İstanbul’da ise sandıkların neredeyse yüzde 99’unun açılmasına rağmen sonuçların netleşmediğini ve YSK sonuçlarının beklendiğini” savunarak şöyle devam etti:

“Anadolu Ajansı 31 Mart akşamı 6’ncı kez seçim özel yayınını yaptı. Önceki tüm seçim ve referandum yayınlarında olduğu gibi 31 Mart akşamı da sonuçlarla ilgili veri aktarımı yüzde 100’e tamamlanmadı. Bu durum bütün seçimlerde aynı şekilde yaşanmaktadır ve son yerel seçime mahsus bir durum değildir. Çünkü itiraz olan yerlerde sayım duruyor, bazı küçük seçim bölgelerinden sonuçlar geç gelebiliyor. Sandıkların yüzde 100’ünün açıklanmasını sadece Yüksek Seçim Kurulu yapabiliyor. Açılan sandık oranı yüzde 99’a ulaşmamış ancak kazandıkları netleşen adaylar o akşam ilk olarak AA tarafından kamuoyuna aktarılmıştır. İzmir, Ankara, Antalya, Diyarbakır bu illerin başında gelmektedir.”

“AA, diğer seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini de gayet başarılı bir yayınla, hatasız olarak kamuoyuna duyurmuştur. Türkiye genelinde 60 milyona yakın seçmenin katıldığı ve 4 farklı oy pusulasının kullanıldığı seçimin sandık sonuç verilerini Anadolu Ajansı son derece başarılı şekilde Türkiye ve dünya kamuoyuna aktarmıştır. Bu devasa operasyonu gerçekleştiren ekibimizi, tüm Anadolu Ajansı çalışanlarını bu vesileyle bir kez daha kutlamak ve her birine teşekkür etmek isterim. Anadolu Ajansı, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimini de aynı hassasiyet ve tarafsızlıkla Türkiye ve dünyaya duyuracaktır."