Amerika’daki savaş karşıtları ABD’nin Irak’taki saldırısını protesto etti

Amerika’daki savaş karşıtları ABD’nin Irak’taki saldırısını protesto etti

Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi ve Orta Doğu’ya yaklaşık 3 bin askerin gönderilmesi kararı dün Washington, New York, Chicago gibi kentlerde protesto edildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi ve Orta Doğu’ya yaklaşık 3 bin askerin gönderilmesi kararı dün (4 Ocak) Washington, New York, Chicago gibi kentlerde protesto edildi.

Reuters’ın haberine göre, başkent Washington’da “Adalet yoksa barış yok”, “ABD, Ortadoğu’dan defol”, “İran’ı Irak’a çevirmeyin” sloganları atan protestocular, “Suikastlere hayır”, “İran’a karşı savaş ve yaptırımlara hayır”, “İran ile barış” ve “İran ile görüş, bombalama” yazılı pankartlar taşıyarak, ABD’nin askerlerini Irak’tan çekmesi çağrısında bulundu.

Washington’daki eylemde konuşmacılar arasında iklim değişikliği protestosunda tutuklanan aktris ve aktivist Jane Fonda da vardı.

“Buradaki gençler, doğduğunuzdan beri yapılan tüm savaşların petrol nedeniyle olduğunu bilmeliler” diyen Fonda, kalabalığa, “artık can kaybedip insanları öldüremeyiz ve çevreyi mahvedemeyiz” diye seslendi.