Ameliyathane teknikerleri atama bekliyor

Ameliyathane teknikerleri atama bekliyor

Atama bekleyen ameliyathane teknikerleri sosyal medya ve basın aracılığıyla sesini duyurmaya çalışıyor

İleri Haber

Ameliyathane teknikerleri, aylardır sosyal medya ve basın aracılığıyla atama taleplerini haykırmaya çalışıyor. “20 bin ameliyathane teknikeri atama bekliyor” başlıklı bir açıklama yayınlayan teknikerler, iş gücü bakımından önemli bir ihtiyaç olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilmesine rağmen atama oranın çok düşük olduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Cerrahide dünya standartlarına ulaşmak ve branşlaşarak, sağlıkta kaliteyi daha da artırmak için 2002 yılında kurulan Ameliyathane Teknikerliği bölümünün amacı; ölüm sakat kalma ve uzun iyileşme dönemini en aza indirerek, cerrahide memnuniyet ve güveni en üst seviyeye çıkarmaktır. Ameliyathane Teknikerliği’nden başka cerrahi teknikerliği adıyla da eğitim veren okulların isimleri 2008 yılında değiştirilerek ‘Ameliyathane Hizmetleri’ olmuştur. Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de yaklaşık 50 üniversitedeki Ameliyathane Hizmetleri bölümünden mezun olan öğrenciler ‘Ameliyathane Teknikeri’ unvanı almaktadır. Ameliyathanenin tüm iş, işleyiş ve işlemlerine yönelik yükseköğretim kurumlarında yaklaşık 2 bin saat eğitim alan Ameliyathane Teknikerleri, ameliyathanenin en doğal üyeleridir."

“20 bin Ameliyathane Teknikeri mezunu olarak 2 yıl boyunca teorik ve pratikte ameliyathane eğitimi aldık. Stajlarda çoğunlukla scrub ve bunun yanında sirküle olarak gerekli donanıma sahip bir şekilde mezun olduk ancak binlerce ameliyathane odaları varken ve hasta güveni en üst seviyeye çıkarmayı amaçlarken son 3 alımda 36.0 ve 10 gibi rakamlar aldık. Hastanın güvenliği için bize daha çok ihtiyaç duyulması gerekir. Ameliyathanelerde oluşan kazaları minimize etmek amacıyla alanında uzman Cerrahi Ameliyathane Teknikerlerinin önemi artırılıp oda adetince en az 1 Cerrahi Ameliyathane Teknikeri bulundurma zorunluluğu ve bu çerçevede Personel Dağılım Cetveli (PDC) tablosundaki sayının arttırılması talep ediyoruz”