Amed İSİG Meclisi: Sermayenin kâr hırsı öldürüyor

Amed İSİG Meclisi: Sermayenin kâr hırsı öldürüyor

Amed İSİG Meclisi Diyarbakır'da hayatını kaybeden 31 yaşındaki çevre mühendisi İbrahim Ender Alp için ve bununla birlikte 2019 yılında yaşanan iş cinayetlerine de dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

İleri Haber

Amed İSİG Meclisi iş cinayeti sonucu hayatını kaybeden genç mühendis İbrahim Ender Alp ve 2019 yılında yaşanan iş cinayetlerine dikkat çkmek için basın açıklamasında bulundu.

Diyarbakır' da Çevre Danışmanlık şirketinde çalışan çevre mühendisi İbrahim Ender Alp'in 15 Haziran Cumartesi günü Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde yetkili laboratuvar tarafindan çevre emisyan ölçümü yapılan fabrikanın çatısından düştü. Çatıda bulunan aydınlatma panelinin kırılması sonucu yaklaşık sekiz metre yüksekten düşen Ender Alp'in kalçası ve kolu kırıldı.

Başına aldiğı darbe ile beyin kanaması geçirdiği ve Alp'in, yoğun bakımda süren dört günlük yaşam mücadelesinde hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "Yaşanılan ekonamik kriz ile işçilere güvencesiz çalışma koşullarını dayatan sermaye işçilerin alin teri üzerinden servetlerine her gün kar katarlarken biz şçilerin payina ise maalesef ölüm düşüyor" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SERMAYENIN KAR HIRSI ÖLDÜRÜYOR

2019 yilinda Ocak ayında 159, Şubat ayında 127, Mart ayında 114, Nisan ayında 153, Mayıs ayında 163, Haziran ayında 125, Temmuz ayında ise 163 işçi olmak üzere 2019 yılında tespit edilebilen 1004 arkadaşımız maalesef hayatını kaybetti. İs kazalari onlenebilir olmasına rağmen hala Türkiye iş kazalarında Avrupa birincisi ve dünya üçüncüsü durumunda.

Her yıl binlerce arkadaşımızı toprağa verirken tedbir alması gerekenler sadece izliyor fitrat diyor, kader diyor, patronlara şirin gözükmeye çalişıyor. Var olan yasaların uygulanmaması gereken denetimlerin yapılmaması her şeyden de önemlisi insan hayatının patronlar tarafından maliyet hesabina dahil edilmesi ortalama her yıl 2000 arkadaşımızın hayatina mal oluyor.

Susmayacağız yasanan ölümleri izłemeyeceğiz!

Bizler Diyarbakır İSİG Meclisi olarak topraklarımızda yaşanan her iş kazasının takipçisi olacağız sorumluların gereken cezaları alması ve ölümlerin bir daha yaşanmaması için tüm gücümüz ile çalısacğız. Başta ÇSGB olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Tüm iş yerlerinde gereken denetimler yapılsın ve yasalar aygulansın. İş kazaları son bulsun.

Kazalar Kader Değildir!
Çalışırken Ölmek stemiyoruz.