Ambulans Verilmediği İçin Sedyeyle Taşınan Kadın Yaşamını Yitirdi

Ambulans Verilmediği İçin Sedyeyle Taşınan Kadın Yaşamını Yitirdi

72 yaşındaki Naciye Törk'ün ölüm haberine oğlu "Acı haber dün geldi. Sabah saatlerinde annemin doktoru aradı ve kaybettiğimizi söyledi" sözleriyle duyurdu.

Kayseri'de ambulans verilmediği için yakınlarının sedyeyle taşıdığı 72 yaşındaki Naciye Törk, tedavisinin sürdüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü'nde tedavi altında olan ve yoğun bakımda tutulan Törk, dün sabah saat 06.30 sıralarında sağlık durumu iyice ağırlaştı. Törk, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

OĞLU DUYURDU

Naciye Törk'ün oğlu Vedat Törk, "Annem 5 gün Kardiyoloji Bölümü'nde yoğun bakımda yatıyordu. Acı haber dün geldi. Sabah saatlerinde annemin doktoru aradı ve kaybettiğimizi söyledi. Dün de yine Develi ilçesinde Çarşı Camisi'nde öğle namazı sonrası cenaze namazını kıldık ve annemizi Çomaklı Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurladık." dedi

NE OLMUŞTU?

17 Ağustos'ta ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’nin göğüs hastalıkları bölümündeki tedavisinin ardından taburcu edilen ve kardiyoloji bölümüne götürülmesi istenen 72 yaşındaki KOAH hastası Naciye Törk’ün ‘yatış’ işleminin yapılamayacağı söylenmişti. Bunun üzerine yakınları, Törk’ü Develi’ye götürmek için ambulans istemiş ancak bu talepleri de geri çevrilmişti. Ret yanıtının ardından yakınları Törk’ü sedyeyle hastane dışına çıkarıp caddeden kendi araçlarına götürmeye çalışmış, hastane yönetimi devreye girince kadın kardiyoloji bölümüne yatırılmıştı 

İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatırken müdürlük yetkilileri, hasta yakınları tarafından ortaya atılan iddiaların araştırılacağını ifade etmişti.

DAHA FAZLA