Ambulans Verilmedi Sedyeyle Taşındı

Ambulans Verilmedi Sedyeyle Taşındı

Ambulans taleplerinin reddedildiği iddiasıyla 72 yaşındaki Naciye Törk'ü 700 metre boyunca caddede taşıdılar. Hasta yakınları oksijen tüpünün dahi alındığını söylerken hastane yönetimi 'şov yapıyorlar' dedi.

Kayseri’de KOAH hastası Naciye Törk sevki için ambulans verilmediği için sedye üstünde hastane dışına çıkarıldı. Yakınları tarafından özel araca götürülen Törk 700 metre boyunca caddede taşındı.

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’nin göğüs hastalıkları bölümündeki tedavisinin ardından taburcu edilen ve kardiyoloji bölümüne götürülmesi istenen 72 yaşındaki KOAH hastası Naciye Törk’ün ‘yatış’ işleminin yapılamayacağı söylendi. Bunun üzerine yakınları, Törk’ü Develi’ye götürmek için ambulans istedi ancak bu talepleri de geri çevrildi. Ret yanıtının ardından yakınları Törk’ü sedyeyle hastane dışına çıkarıp caddeden kendi araçlarına götürmeye çalıştı. Hastane yönetimi devreye girince kadın kardiyoloji bölümüne yatırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatırken müdürlük yetkilileri, hasta yakınları tarafından ortaya atılan iddiaların araştırılacağını ifade etti.

‘BİZİM HASTAMIZ DEĞİL’

Olayla ilgili konuşan Naciye Törk’ün oğlu Vedat Törk, ”Develi hastanesinden fakülte aciline ambulansla geldik. Acilden göğüs hastalıkları servisine yatış yapıldı. Bir gün yattıktan sonra bizim hastamız değil diye taburcu ettiler, sonrasında ‘Kardiyolojinin görmesi gerekiyor’ dediler. Sekreterlik ‘Aynı gün taburcu olan hasta başka birimde muayene olamaz’ dedi. Sedyedeki oksijen tüpünü dahi aldılar. Ambulans vermediler. Ben de annemi özel aracımızla evimize götürmek üzere sedyeyle hastaneden ayrıldım” dedi

HASTANE: ŞOV YAPMA YOLUNA GİTTİ

ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi ise yazılı açıklama yaptı. Hasta yakınlarının sorumlu tutulduğu açıklamada: ”17.08.2018 Cuma günü saat 14.09’da olaydan haberimiz olmuş ve hasta yakınları telefonla aranarak varsa yaşadığı mağduriyet derhal çözüleceği ve hastasının kardiyoloji muayenesinin yaptırılacağı bildirilmiştir. Hasta yakını idarenin bu talebini reddederek, hastasını sedyeyle kendi imkanlarını kullanarak hastane dışına çıkarmıştır. Hasta yakını hiçbir surette idareye başvurmamış, ambulans talebinde bulunmamıştır. Hasta yakını idarenin tüm iyimser yaklaşımını reddederek, yolda sedye üzerinde hastasının resimlerini çekerek basına iletmiş ve adeta şov yapma yoluna gitmiştir. Sağlıkta şiddetin artmış olduğu şu dönemde hasta yakınlarının sorun yaşadığında idaremize başvurduğunda süratle çözüm üretileceğini özellikle vurgulamak isteriz” denildi. (DHA)

DAHA FAZLA