Altyapı çalışmasında tarihi kalıntılar bulundu

Altyapı çalışmasında tarihi kalıntılar bulundu

Altyapı çalışmaları sırasında Ortaçağ'a ait olduğu düşünülen tarihi kalıntılar bulundu. Bölgede arkeolojik çalışma başlatıldı.

Malatya'da, Beydağı Tabiat Parkı kapsamında yürütülen altyapı çalışmalarında, Ortaçağ dönemine ait olduğu tahmin edilen kalıntılar bulundu.

Malatya'nın Çöşnük Mahallesi İnderesi bölgesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Beydağı Tabiat Parkı'nın altyapı çalışmaları sırasında bazı kalıntılara rastlandı. Malatya Müze Müdürlüğü ekipleri, çalışmaların durdurulduğu alanda ortaya çıkan kalıntıların devamının olup olmadığının tespiti ve mimari yapının niteliği ile boyutları hakkında bilgi edinilebilmesi için sondaj kazısına başladı.

'KAZILAR İKİ GÜNE KADAR SONUÇLANACAK'

Uzman ekiplerce yapılan ilk incelemelere göre, kalıntıların Ortaçağ döneminden yapıya ait olduğu tahmin ediliyor. Yapının hangi döneme ait olduğu arkeologlar tarafından yapılacak inceleme sonucu belli olacak.Müze Müdürü Kenan Özdaş, "Çıkacak yapı taşlarına veya herhangi bir esere zarar vermemek için insan gücüyle kazılarımızı yürütüyoruz. Tahminimiz kazı 2 güne kadar sonuçlanacak. Kazı sonrasında yapının niteliğinde daha sağlıklı bilgiye ulaşacağız" dedi.

'BİR YAPIYA AİT ÖĞELER TESPİT EDİLDİ'

Kazma ve kürek ile yapılan çalışmaların birkaç gün daha sürdürüleceğini, santim santim devam eden kazı çalışmaları sonrası eğer buluntuya denk gelinmezse çalışmaların tamamen bitirileceğini belirten Özdaş, "Şu an bir yapıya ait, yani dini yapı mıdır, sivil mimari yapı mıdır bu çıkan kazı sonucu belli olacak. Yapıya ait kalınlık, sütun kaideleri ve taşıyıcı öğeler tespit edildi. Ayrıca yine bir çeşme havuzu tespit ettik" diye konuştu. (DHA)

DAHA FAZLA