Altun: Kılıçdaroğlu özür dilemeli

Altun: Kılıçdaroğlu özür dilemeli

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği "sözde Cumhurbaşkanı" açıklamalarını hedef alarak "Kılıçdaroğlu özür dilemeli" dedi.

İleri Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamaları hedef aldı. Altun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kemal Kılıçdaroğlu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, mesajında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sözcü gazetesi için kullandığı ifadeleri hatırlatarak, "Yine 2020 yılında bir ülkenin sözde cumhurbaşkanı, bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip 'ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayıp, okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı düşünün" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadeleri üzerine Fahrettin Altun Twitter'dan, "Kemal Kılıçdaroğlu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza 'sözde Cumhurbaşkanı' demek her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Yalan, iftira ve hakaret siyasetin değil siyasetsizliğin ve acziyetin göstergesidir" paylaşımında bulundu.

TWİTTER'DAN KARŞILIKLI PAYLAŞIM

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Kılıçdarpğlu'nun sözlerine, "Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanımıza 'sözde' demesi, 'Yassıada zihniyeti'nin göstergesidir" diyerek karşılık verdi.

Diğer yandan CHP Sözcüsü Faik Öztrak Twitter'dan yaptığı paylaşımda AKP Sözcüsü Çelik'e cevaben Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerektiğini vurgulayarak, "Cumhurbaşkanı, Anayasamızın 103. Maddesine göre 'Üzerime aldığım görevi TARAFSIZLIKLA yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma (…) NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE and içerim'  diye yemin eden ve bu yemine uygun hareket eden kişidir" dedi.