Altun: Erdoğan dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti

Altun: Erdoğan dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti

Fahrettin Altun, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun, 28 Mayıs itibarıyla sona eren seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Altun, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da montaj olduğunu itiraf ettiği kara propaganda videolarının damga vurduğu seçim sürecine ilişkin, “Cumhurbaşkanımız dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun, yabancı basın mensuplarının, Cumhurbaşkanı seçim sonuçları ve Türkiye’nin dünyaya verdiği mesaja yönelik soruları üzerine Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.

‘ADAYLAR ÇALIŞMALARINI ADİL VE ŞEFFAF BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRDİ’

Altun, Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı ve TBMM seçimlerini yüzde 87’ye varan bir katılımla gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Adaylar çalışmalarını adil ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirdi. Aşırı sağ ve aşırı sol partilerden müteşekkil bir koalisyonla karşı karşıya gelen Cumhurbaşkanımız son derece gerçekçi bir kampanya yürüttü. Kimseye sahte sözler vermedi. Aynı zamanda bir dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti” şeklinde konuştu.