Altın Portakal’da en iyi erkek oyuncu seçilen Ahmet Mümtaz Taylan: Kültür-sanat emekçileri evlerine ekmek götüremiyor

Altın Portakal’da en iyi erkek oyuncu seçilen Ahmet Mümtaz Taylan: Kültür-sanat emekçileri evlerine ekmek götüremiyor

Bu sene 57.'si düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde uzun metraj film yarışması alanında en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, ödül töreninde yaptığı konuşmasında "Bu işlerde en küçük paydaş sanatçılardır. Arkada çok büyük bir emekçi grubu var. Binlerce insan evine ekmek götürmekte zorlanıyor" dedi. 

İleri Haber

Bu yıl 57.'si düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni, kırmızı halı geçişiyle başladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle düşük katılımla gerçekleştirilen etkinlikte, sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimleri, Cam Piramit önündeki kırmızı halıda yürüyerek gazetecilere poz verdi. Davetliler, ateşleri ölçülerek ve maskeyle alana alındı.

Festivalin kapanış ve ödül törenlerinin başlamasının ardından, ulusal kategoride yarışan sanatçı Ahmet Mümtaz Taylan, 'Gelincik' filmindeki performansıyla uzun metraj film yarışması alanında en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Ödül töreninde konuşan Taylan, Hatay'daki orman yangınına ilişkin geçmiş olsun dileğinde bulunurken, kültür sanat ve sinema emekçilerinin koronavirüs salgını döneminde yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Bütçeden kültür sanata ayrılan payın emekçiler için daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ahmet Mümtaz Taylan "Binlerce insan evine ekmek götürmekte zorlanıyor" şeklinde konuştu.

'BÜTÇEDEN KÜLTÜR-SANATA AYRILAN PAY DAHA İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ'

Taylan konuşmasında şunları kaydetti:

"Hatay'a büyük geçmiş olsun, acil şifalar herkese. Umarım yaralara merhem olabilmek için ortak bir akıl geliştirebiliriz. 

Kendi payıma ödül için çok teşekkür ederim. Kısa bir şey eklemek istiyorum... Sinema, televizyon, müzik, tiyatro... Bütün bu sektörler çok büyük sıkıntı içerisinde hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu işlerde en küçük paydaş sanatçılardır. Muazzam bir teknik ekip ve arkada çok büyük bir emekçi grubu var. Binlerce insan evine ekmek götürmekte zorlanıyor. 

Genel bütçeden kültür-sanata ayrılan payın onlara yönelik daha iyi değerlendirilmesi, gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu konuya vurgu yapmak istedim."

EN İYİ FİLM ÖDÜLÜNÜ 'HAYALETLER' KAZANDI

Festivalde En İyi Film Ödülü, yönetmenliğini Azra Deniz Okyay'ın yaptığı, yapımcılığını da Dilek Aydın'ın üstlendiği "Hayaletler" filmine verildi.

Ödülünü alan Okyay, çok farklı ve renkli bir filme imza attığını söyledi. Kendisinin bu farklılıklar içinde büyüdüğünü dile getiren Okyay, çevresindeki insanları filme yansıttığını kaydetti.

Dilek Aydın da filmle fark oluşturduklarını söyledi ve ödülü tüm kadınlar için aldığını belirtti.

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ 5 OYUNCUYA GİTTİ

Festivalin En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise 5 oyuncuya verildi. "Çatlak" filminde rol alan Tuğçe Yolcu, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Gülçin Kültür Şahin ve Canan Atalay ödülü paylaştı.

Gülçin Kültür Şahin, 10 yaşından bu yana böyle bir sahnede konuşma yapmanın hayalini kurduğunu belirterek çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

 

DAHA FAZLA