Altın Portakal Film Festivali jürisi açıklandı

Altın Portakal Film Festivali jürisi açıklandı

Bu yıl 59’uncusu düzenlenecek film festivalinin Ulusal Uzun Metraj Jürisi belli oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 59’uncu Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması jürisi belli oldu.

1964 yılından bu yana Antalya’da düzenlenmekte olan Altın Portakal Film Festivali’nin 59’uncusu, 1-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 7 kişiden oluşan Ulusal Uzun Metraj Yarışması jürisinde hangi isimlerin yer alacağı açıklandı.

JÜRİ BAŞKANI YEŞİM USTAOĞLU

Buna göre, festivalde jüri başkanlığını yönetmen, yapımcı ve senarist Yeşim Ustaoğlu üstlenecek. Yarışmanın jürisinde oyuncu ve yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan ile yönetmen ve senarist Azra Deniz Okyay da yer alacak.

Ulusal Uzun Metraj Jürisi’nin diğer üyelerinin ise müzisyen Harun Tekin, şair Haydar Ergülen, oyuncu Nurgül Yeşilçay ve görüntü yönetmeni Uğur İçbak olacağı açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığını yaptığı 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini ise Ahmet Boyacıoğlu üstlenecek. Festivalin sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütecek.

DAHA FAZLA