'Alternatif tıp' cinayetinin zanlısına her kapı açılmış: TRT, TÜRGEV, üniversite...

'Alternatif tıp' cinayetinin zanlısına her kapı açılmış: TRT, TÜRGEV, üniversite...

'Alternatif tıp' yöntemleriyle 32 yaşındaki bir kadının ölümüne sebep olan Ahmet Saçu'nun geçmişi biraz araştırıldığında bilimsel yöntemlere karşı gerici saldırı olan bu hurafelerin önünün nasıl açıldığı açıkça ortaya çıkıyor.

İleri Haber

Bursa’da İngilizce öğretmeni 32 yaşındaki Merve Gülşah Şahin’e meme kanseri teşhisi konuldu. Kemoterapiyi reddeden Şahin, aile hekimi olan ve aynı zamanda kendisini ‘alternatif tıp uzmanı’ olarak tanıtan Ahmet Saçu tarafından bilim dışı ‘alternatif tıp’ tedavisine yönlendirildi. Bu süreç sonunda genç kadın yaşamını yitirirken, aile ise Saçu’dan şikayetçi oldu.

Milliyet’in haberine göre İngilizce öğretmeni Merve Gülşah Şahin’e 32 yaşında meme kanseri teşhisi konuldu. Hastalığının ikinci evresinde olduğu anlaşılan ve onkologların kemoterapi alıp ve kitle küçüldükten sonra da ameliyat olması gerektiğini söylenen Şahin, kemoterapiyi reddetti.

‘Aidin Salih’ isimli şahsın kitabında yer alan ‘alternatif tıp’ yöntemleriyle iyileşeceğine inanıp, bu yöntemleri uygulayan ve konuyla ilgili bir aile hekimi Ahmet Saçu’ya giden Şahin’in hastalık dönemini anlatan kardeşi Çiğdem Hatipoğlu, 1 yıl boyunca gerçek anlamda tıbbi bir işlem görmediklerini, ultrason bile yapılmadığını anlattı.

AÇLIK ORUCUYLA ‘TEDAVİ’

Bitkilerle ve açlık orucuyla “tedavi” edilmeye çalışılan Şahin’in tümöründe küçülme olmadığını anlatan kardeş Hatipoğlu, 4. evrede radyoterapi ve kemoterapi sürecine başladıklarını ancak metastaz nedeniyle Şahin’i kurtaramadıklarını anlattı. Hatipoğlu, “Doktorun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ancak kanser konusunda korkunç şekilde bilgisiz olduğunu net bir şekilde gördük. Hastalık seyrini ultrasonda izlemeden, tümöre bile bakmadan, tümörün büyümesini iyiye yormasından dolayı Gülşah ölüme gitti. Bizim ciğerimiz yandı. Kanser hastaları onkolog dışında kimseye güvenmesin. Aidin Salih’in kitabını okuduğumda çoğu kanseri, kanser olarak değerlendirmediği gibi bazı bilgiler gördüm” diye konuştu.

‘TÜMÖRÜN VÜCUTTAN ATILDIĞINI SÖYLEDİ’

Saçu’nun, üç ayda bir gerçekleştirdiği muayenede kardeşinin yalnızca el, ayak tırnakları ile kan değerlerine ve gözlerine baktığını söyleyen Hatipoğlu, kardeşini ölüme götüren ihmaller nedeniyle doktordan şikâyetçi olduklarını belirtti. Hatipoğlu şunları söyledi:

 “Tetkiklere gerek duymuyordu. Kardeşim, öylesine inanmış ve umutluydu ki, süreci sorgulamıyordu. Ancak zamanla tümör gittikçe büyüdü ve fark edilir hale geldi. Bir gün aniden tümör bölgesinden kan akmaya başladı. Etraf kan gölüne dönmüştü. Doktoru aradığımızda tümörün vücuttan atılmaya başladığını söyledi. O günden sonra tümör, sürekli açık halde iltihap akan bir yaraya döndü. Gülşah, bir türlü hastaneye gitmeye ikna olmuyordu. Annem son çare doktoru arayıp ateş püskürdü ve sonrasında doktor Gülşah’tan ultrason için hastaneye gitmesini istedi. Ardından da kararını değiştirip, hastaneye gitti.”

TRT’DE PROGRAM

‘Alternatif tıp’çı Saçu’nun geçmişi biraz incelendiğinde ise bilimsel tıbbi yöntemlere karşı ‘geleneksel/alternatif’ tıbbi yöntemlerin AKP tarafından nasıl önünün açıldığı açıkça görülüyor.

9 Mart 2018’de ‘devlet’ kanalı TRT’de yayınlanan ‘Doktor Geldi’ isimli programa katılan Saçu, burada kendisi gibi ‘geleneksel tıp’çı Orhan Ali ile birlikte, “Osmanlı tıbbı ve sülük tedavisi”ni anlatmış. Programın tümünün kaydını YouTube’ta bulmak mümkün.

BU TAŞIN ALTINDAN DA TÜRGEV ÇIKTI!

Saçu’nun ‘alternatif tıp’la ilgili görünürlüğü bununla da sınırlı değil. Adı sık sık devletten aktarılan kaynaklar, yolsuzluk ve gerici uygulamalarla anılan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) etkinliklerinde de yer alan Saçu’nun, il il yapılan etkinliklerle ‘geleneksel tıp’ alanında seminerler düzenlediği ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTEDE DE KONUŞMUŞ: ‘HACAMAT ALTERNATİF DEĞİL, GERÇEK TIP!’

Saçu’nun ‘alternatif tıp’ semineri düzenlediği yerlerden biri de Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ). Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nca 8 Ocak 2016 tarihinde düzenlenen “Doğal Sağlıklı Hayat” seminerine konuk olan Saçu’nun burada söylediği şu sözler ise bilimsel yöntemlere nasıl baktığına ayna tutacak cinsten:

“İyileşme içerden dışarı doğru gerçekleşir; su orucu, hacamat ve sülük tedavileri gibi doğal arınma yöntemleriyle toksinleri vücudumuzdan dışarı atabilmekteyiz. Bu tedaviler ilim kaynaklıdır, binlerce yıldır uygulanmaktadır ve bu yöntemlerin artık alternatif tıp tedavisi değil gerçek tıp olduğu kanıtlanmıştır”

Etkinlik sonrası Saçu’ya plaket veren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in “Antibiyotik kullanma sıralamasında dünya ülkeleri arasında ilk basamaklarda yer alıyoruz, ilaç bağımlısı toplum haline geldik. Bizler bu seminerle Üniversitemizde doğal ve sağlıklı beslenmenin yaşam tarzı haline gelmesi bilincini öğrencilerimize ve tüm personelimize aşılamaya çalışıyoruz” sözleri ise dikkat çekici.