Almanya'ya götürdüğü 43 kişiyi geri getirmeyen AKP'li belediye yöneticisi görevden uzaklaştırıldı

Almanya'ya götürdüğü 43 kişiyi geri getirmeyen AKP'li belediye yöneticisi görevden uzaklaştırıldı

Eğitim için Almanya’ya götürdüğü 43 kişiyi ülkede bırakıp geri dönen AKP'li Belediye Başkan Yardımcılarından Bekir Karakuş görevden uzaklaştırıldı.

Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin eğitim için Almanya’ya götürdüğü 43 kişiyi ülkede bırakıp geri dönen belediye başkan yardımcısı, yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

Yeşilyurt Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkan Yardımcılarından Bekir Karakuş’un görevden alındığını aktarıldı.

Açıklamada, ''Son günlerde, kamuoyunda Belediyemiz ile ilgili iddialar çerçevesinde, 4 Şubat 2020 tarihli Meclis kararı ile gerçekleştirilen gezi programıyla ilgili iç soruşturma başlatılmış olup, soruşturmanın selahiyeti (selameti) için, soruşturmada ismi geçen Belediye Başkan Yardımcısı görevinden alınmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da Bekir Karakuş'un görevden alındığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Yeşilyurt Belediyesinin eğitim gezisi adı altında 45 kişiyi Almanya'ya gönderdiği, bunlardan yalnızca 2'sinin geri döndüğü nisan ayı Belediye Meclisi toplantısında CHP'li Meclis üyelerinin verdiği önergeyle ortaya çıkmıştı.

Önergeye göre Almanya’nın Hannover şehrinde faaliyet gösteren Mega Kilit GMBH şirketi tarafından "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek" başlıklı proje kapsamında düzenlenen çevre, eğitim ve kültürel inceleme gezisine Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üyeleriyle birlikte 45 kişi gönderildi.

Yol, konaklama ve iaşe bedelleri gibi tüm masrafların ilgili firma tarafından karşılanacağı geziye belediyeyi temsilen Belediye Başkan Yardımcıları Şahin Özer ve Bekir Karakuş'un da katılması kararlaştırıldı. 7 Eylül 2020-16 Eylül 2020 tarihleri arasındaki gezi için belediye ve Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği arasında protokol imzalandı ve 45 kişiye hizmet pasaportu düzenlenmesi için valiliğe başvuruldu. Bu kapsamda Almanya'ya giden 45 kişiden yalnızca Belediye Başkan Yardımcıları Şahin Özer ve Bekir Karakuş geri döndü.

'BENİM ÜYELERİM DEĞİL, AKP'YE GÜVENDİM'

Kişisel Gelişim Dünyası Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Sait Aytekin, ilgili kişilerin Yeşilyurt Belediyesinin ricasıyla derneğe üye yapıldığını öne sürdü. Aytekin, "Bunlar normalde benim üyelerim değil. Bunlar belediyenin gelip, kendi kayıtlarını yaptığı insanlar. Yani hiçbirini ne gördüm, ne de tanıyorum. Ben AK Parti’ye güvendim" dedi.

Bu kişilerin belediyeden gelen personel tarafından üye yapıldığını yaptığını iddia eden Aytekin, "Mülkiye başmüfettişi gelmişti, o da gördü durumu. Onları tekrar üyelikten attı" diye konuştu.