Almanya'da sosyal mesafeyi koruyan futbol takımı 37-0 yenildi

Almanya'da sosyal mesafeyi koruyan futbol takımı 37-0 yenildi

SV Holdenstedt II takımının koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişiyle temas etmesi üzerine maçın iptal edilmesini isteyen Ripdorf oyuncuları, iptal kararı gelmeyince sosyal mesafeye uyarak oynadı.

Almanya’da 11’inci ligde mücadele eden Ripdorf takımının oyuncuları, rakip SV Holdenstedt II ile yaptığı maçta yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ikili mücadeleye girmeyip, sosyal mesafe kurallarına uyarak ve rakip oyuncularla 2 metrelik mesafeyi koruyarak 37-0 mağlup oldu.

SV Holdenstedt II takımının bir önceki maçlarında koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişiyle temas etmesi nedeniyle sahaya, kurallara göre sahaya sürülmesi gereken en az sayı olan yedi oyuncuyla maça başladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, SV Holdenstedt II takımına yapılan testler negatif çıktı, fakat Ripdorf maçın ertelenmesini istedi ve yerel futbol federasyonu da talebi kabul etmedi. Ripdorf, Holdenstedt oyuncularının testi pozitif çıkan kişiyle temas etmelerinden sonra 14 gün geçmemiş olduğu için maça çıkmanın güvenli olmayacağını düşündüklerini açıkladı. Fakat Ripdorf maça hiç çıkmasaydı, 200 euro ceza ödemek zorunda kalacaktı.

OYUNCULAR SADECE KENAR ÇİZGİLERİNDE YÜRÜDÜ

Ripdorf'un sahaya 7 kişi çıkarken, Holdenstedt de maça A takımını çıkartmadı ve B takımının oyuncularını sahaya sürdü. Maçın başında Ripdorf oyuncuları, sahaya çıktı, topu rakip oyunculara gönderdiler ve daha sonra sadece kenar çizgilerinde yürüdüler.

Ripdorf Başkanı Patrick Ristow “Holdenstedt oyuncuları ne olduğunu anlayamadı. Ancak biz riske atmak istemedik. Oyuncularımız ikili mücadeleye girmedi, sosyal mesafe kurallarına uydu ve rakip oyuncularla 2 metrelik mesafeyi korudular” dedi.

'BU MAÇI OYNAMAMAK İÇİN HİÇBİR SEBEP YOKTU'

Holdenstedt oyuncuları ise gol atmaktan hiç geri durmadı ve her iki üç dakikada bir gol attılar. Holdenstedt’in Teknik Direktörü Florian Schierwater da “Bu maçı oynamamak için hiçbir sebep yoktu” diye konuştu.