Almanya'da Kürt aileye polis şiddeti

Almanya'da Kürt aileye polis şiddeti

Almanya’nın Herne kentinde, Kürt bir ailenin sokakta polis şiddetine maruz kaldığına dair görüntüler ortaya çıktı. Komşuların kaydettiği görüntülerde polisin cop ve biber gazıyla şiddet uyguladığı görüntülendi.

ABD’de polis şiddetine karşı bir haftayı aşan protesto eylemleri sürerken, bu kez Almanya’nın kuzeybatısında bulunan Herne kentinde Kürt bir aile polis şiddetine maruz kaldı.

Yeni Özgür Politika’nın haberine göre polis, Herne kentinde 29 Mayıs Cuma günü, Beser Okyay ve Tarzan Kılıç isimli kardeşleri sokak ortasında darp etti.

Komşuların cep telefonuyla kayda aldığı ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, polislerin cop ve biber gazı ile şiddet uyguladığı görüntülendi.

Görüntülerde ellerini arkada birleştirmesine rağmen Tarzan Kılıç’a copla ve özellikle yüzüne birçok kez gaz sıkıldığı görülüyor. Kılıç yerde de darp edilmeye devam ediyor.

Darp sırasında abla Beser Okyay’ın da birkaç kez tekmelendiği, yere düştüğü ve üstüne çıkıldığı görülüyor.

Komşuların “Rahat bırakın, kadın hasta” uyarılarına rağmen darp edilen ve biber gazına maruz bırakılan Okyay’ın başından yaralandığı belirtildi.

‘POLİSLERİ BİZ ÇAĞIRMIŞTIK’

Gazeteye konuşan Tarzan Kılıç, polisin kendilerine hiçbir şey sormadan şiddet uyguladığını söyledi.

Olayın yaşandığı gün ablasını ziyaret ettiğini, ablası ve yeğeni arasında çıkan tartışmayı çözemeyince polisi aradığını belirten Tarzan Kılıç, bina önünde polisleri karşılamak için beklerken şiddete maruz kaldıklarını anlattı.

Polisler Kılıç’ın agresif olduğunu öne sürerken, görüntüler ise polisi yalanladı.

Kılıç da agresif olmadığını, sorunu açıklamak istediğini, polisi arayanın kendisi olduğunu anlatmaya çalıştığını ifade etti.

Darp raporu alan kardeşler polis hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Gazetenin haberine göre polis şiddetinden sonra uzun süre kelepçeyle bekletildikten sonra karakola götürülen Kılıç, nezarette saatlerce tutulmasının ardından hiçbir tutanak tutulmadan serbest bırakıldı.

Polis şiddetiyle ilgili soruşturma devam ederken, Bochum polisinin de NRW İçişleri Bakanı’nı yaşanan şiddetle ilgili bilgilendirdiği açıklandı.