Almanya'da kafelere silahlı saldırı: 11 ölü, 5 yaralı

Almanya'da kafelere silahlı saldırı: 11 ölü, 5 yaralı

Almanya'da iki ayrı kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırıda 11 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

Almanya'nın Hessen eyaletindeki Hanau kentindeki iki ayrı kafeye gerçekleştirilen silahlı saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin yaralı olduğu bildirildi.

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti.

Polis, yerel saatle 22.00 sularında gerçekleşen saldırılarla ilgili arka planın henüz bilinmediğini kaydetti.

Öte yandan, 2 kişi olduğu belirtilen saldırganların yakalanmasına çalışıldığı belirtilerek, olayın görgü tanıklarının polisin 06181 100-123 numaralı telefonunu arayarak bilgi vermeleri de istendi.

SALDIRGAN İTİRAF VİDEOSUYLA BİRLİKTE ÖLÜ BULUNDU

Bild gazetesi, Almanya'nın Hanau kasabasında iki ayrı nargile kafede 11 kişiyi öldüren saldırganın Alman vatandaşı bir ırkçı olduğunu yazdı. ölü bulunan saldırganın geride bir itiraf videosu bıraktığı belirtildi. Saldırıda ölen Türkiyeliler olduğu iddiası ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından doğrulandı. Bild, adamın evinde polis tarafından ölü bulunduğunu yazdı.

Gazetenin kaynak göstermediği haberinde, adamın evinde saldırıların sorumluluğunu üstlendiği bir video bulunduğu öne sürüldü. İddiaya göre, saldırganın evinde kimliği belirlenemeyen bir ceset de bulundu. Bild’in haberinde, Alman vatandaşı olan saldırganın arabasında cephanelik ve silahlarla ilgili dergiler bulunduğu da belirtildi.

Polis, Bild’in bu iddialarını henüz resmen doğrulamış değil. Polisin resmi açıklamasında, saldırının tek bir kişi tarafından düzenlendiği de savunuldu.
 
İBRAHİM KALIN: VEFAT EDEN VATANDAŞLARIMIZ VAR

Saldırılarda ölenler arasında Türkiyelilerin de olduğu iddiası, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından doğrulandı. Kalın Twitter’dan paylaştığı mesajda “Dün gece Almanya’da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. Alman makamlarını azami çaba göstermeye çağıran Kalın,”Irkçılık kollektif bir kanserdir” ifadelerini kullandı.

ANNESİNİ ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETMİŞ

Alman polisi saldırgan olduğunu belirttiği iki kişinin de öldüğünü açıkladı. Almanya’da 11 kişiyi öldüren saldırganın “yabancı düşmanı” saiklerle hareket ettiği, olayın “terörist saldırı” şüphesiyle soruşturulduğu bildirildi. Saldırganın annesini de öldürüp intihar ettiği açıklandı. Saldırganlardan birinin aşırı sağcı Tobias R. olduğu ve saldırıyla ilgili bir mektup ve video bıraktığı iddia ediliyor. Kurbanlar arasında 5 Türk de olduğu belirtiliyor.

Saldırgan Tobias R.