Almanya'da IŞİD'in finansman ağına operasyon

Almanya'da IŞİD'in finansman ağına operasyon

Almanya'nın altı eyaletinde yapılan operasyonlarda 'IŞİD'in Suriye’deki terör faaliyetlerini mali bağışlarla destekleyen uluslararası bir ağın üyesi olduğu' iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Almanya’da IŞİD'in finansman ağına yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi.

Almanya Federal Başsavcılığı, 'yabancı bir terör örgütünü' desteklemek ve kısmen 'dış ticaret kanununu ihlal etmek' suçlamasıyla Almanya vatandaşları Chahira A, Anna Y. Harun Y. ve Alperen K, Kosova vatandaşı Kujtim B. ve Türkiye vatandaşı Cağla K. ile Fas ve Almanya vatandaşlığına sahip olan Siham O’nun gözaltına alındığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, operasyon kapsamında Baden-Württemberg, Bremen, Hamburg, Hessen, Kuzey-Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinin yanı sıra Hollanda’da toplam 19 adreste aramaların başlatıldığı ifade edildi.

ŞÜPHELİLER TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Şüphelilerin, 'IŞİD'in Suriye’deki terör faaliyetlerini mali bağışlarla destekleyen uluslararası bir ağın üyesi olduğu' aktarılan açıklamada, iki IŞİD yandaşının Telegram kanallarından bağış toplamak için kampanya yürüttüğü dile getirildi.

Şüphelilerin söz konusu bağışları toplamak ve IŞİD'e iletmek konusunda rol aldığı ifade edilen açıklamada, söz konusu eylemlerin örgütün güçlenmesine hizmet ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Suriye’de IŞİD'e en az 65 bin euro para transfer edildiği bilgisi paylaşılarak, şüphelilerin bugün ve yarın tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Berlin, Celle, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Koblenz, München, Naumburg, Stuttgart ve Thüringen başsavcılıklarında IŞİD finansman ağına transferlere ilişkin devam eden soruşturmalar kapsamında tedbirlerin alındığı ve 90'ın üzerinde adreste aramalar yapılacağı bilgisi paylaşıldı.