Almanya'da Hükümete 'Türkiye'ye Yardım' Önerisi

Almanya'da Hükümete 'Türkiye'ye Yardım' Önerisi

AKP'nin ekonomi politikaları ve Brunson üzerinden sürdürülen gerginlik sonucu ayyuka çıkan krizle ilgili Almanya'da "yardım" konusu daha yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Almanya'da hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles, yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin ekonomik konularda Türkiye'ye yardım etmesini gündeme getirdi

DW Türkçe'de yer alan habere göre Nahles, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaşanan siyasi anlaşmazlıklardan bağımsız olarak Türkiye'ye yardım edilmesini gerektiren bir durum oluşabilir" şeklinde konuştu.

'ÇIKAR' VURGUSU

"Türkiye'nin boşverilecek bir NATO üyesi olmadığını" belirten Nahles, "Türkiye'nin ekonomik olarak istikrarlı olması ve kur türbülanslarının durdurulmasının herkesin çıkarına" olduğunu ifade etti.

MERKEL DE 'ÇIKAR' DEMİŞTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel de geçtiğimizhafta yaptığı açıklamada, istikrarlı Türkiye'de istkrarın kendilerinin çıkarına olacağını söylemişti.

ALMANYA BASININDA DA YAZILDI

Alman basınından yine geçtiğimiz hafta çıkan haberlerde, Erdoğan'ın Eylül sonunda Almanya'ya yapacağı ziyarette yardım isteyeceği yazılmıştı.