Almanya'da hastaneye siber saldırı: Bir hasta yaşamını yitirdi

Almanya'da hastaneye siber saldırı: Bir hasta yaşamını yitirdi

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Adalet Bakanı, Düsseldorf Üniversitesi Kliniği’ndeki bir hastanın, hastaneye yapılan siber saldırı sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Almanya’da bilgisayar korsanlarının Düsseldorf Üniversitesi Kliniği’nin sunucularına gerçekleştirdiği siber saldırı sebebiyle sağlık hizmetlerinin aksaması sonucu bir hasta hayatını kaybetti.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Adalet Bakanı Peter Biesenbach, Düsseldorf Üniversitesi Kliniği’ndeki bir hastanın hastaneye yapılan siber saldırı sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Biesenbach, hastanın kliniğin sunucularına yapılan saldırının ardından verilere erişilememesi nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksaması sonucu başka bir hastaneye taşındığını ve orada yaşamını yitirdiğini belirtti. Saldırının şantaj amaçlı gerçekleştirildiği öne sürüldü.

SALDIRIDAN SONRAKİ GÜNLERDE BİR SÜRE HİZMET VERİLEMEDİ

Eyaletin Bilim Bakanı Isabel Pfeiffer-Poensgen, saldırganların polisle temasa geçtikten sonra şantajdan vazgeçirildiğini ifade ederken, Sputnik'in haberine göre, hastane sözcüsü ise saldırıdan sonraki günlerde sistemin bir süre hizmet veremediğini duyurdu. Sözcü, normalde bir günde yapılan ameliyat sayısının 70’ten 10’a düştüğünü aktardı ve saldırı yüzünden ambulansların günlerdir hasta getiremediklerini ifade etti.