Almanya'da binlerce kişinin katıldığı Erdoğan protestosu

Almanya'da binlerce kişinin katıldığı Erdoğan protestosu

Erdoğan'ın 3 günlük Almanya ziyaretinin son günü de protestolarla geçiyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç günlük Almanya ziyaretinin son gününde Köln’de protesto gösterisi düzenlendi.

Köln’de bir caminin açılışına katılacak Erdoğan’ı protesto etmek için binlerce kişi  burada bir araya geldi. Yürüyüş için izin çıkmayınca gösteri miting olarak yapıldı.

Artı Gerçek’in haberine göre Rein Nehri kenarındaki Deutzerwerft bölgesindeki gösteriye binlerce kişi katıldı. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu da aynı saatlerde Köln'ün Eberplatz Meydanı'nda eylem yaptı.

Eylem Türkiye saati ile 16:20 sularında sona erdi.

'KÖLN İÇİN UTANÇ VERİCİ'

Gösteriye Köln'de yaşayan Almanlar da katıldı. Bir pankartta "Diktatör Erdoğan'ın ziyaretine izin verilmesi Köln için utanç verici" yazdığı görüldü.

Gözaltına kaybedilenler yüzlerce kişinin anısına, kaybedilenlerden bazılarının fotoğrafları da gösteri alanına getirildi. Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nda 23 yıldır düzenledikleri eylemi yasaklayan  Erdoğan’ın 'Savaş ve Diktatörlük Kurbanları' anıtını ziyaret etmesine tepki göstermişti. 

Erdoğan'ı protesto edenler arasında İran Komünist Partisi üyeleri de yer aldı.

'ERDOĞAN NOT WELCOME' PLATFORMUNDAN PROTESTO

Erdoğan’ın bugün başlayacağı resmi temasları sırasında da protesto eylemlerinin sürmesi bekleniyor. Basına duyurulan en geniş katılımlı protestonun 138 kurumun katılımı ile kurulan “Erdogan Not Welcome” (Hoş gelmedin Erdoğan) platformu öncülüğünde gerçekleştirileceği ifade edildi. 

"Erdogan Not Welcome” platformu Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlanacağı saatlerde Berlin kent merkezindeki Potsdamer Platz meydanında kitlesel protesto eylemi gerçekleştirecek.