Almanya’da binlerce kişi sınırların sığınmacılara açılması için miting yaptı

Almanya’da binlerce kişi sınırların sığınmacılara açılması için miting yaptı

Almanya’nın Hamburg ve Berlin kentlerinde sığınmacılarla dayanışma amacıyla eylemler düzenlendi. Eylemlere katılan binlerce kişi sınırların açılmasını istedi.

Almanya'nın Başkenti Berlin ve Hamburg kentlerinde sığınmacılarla dayanışma yürüyüşleri düzenlendi. Her iki eyleme de binlerce kişi katılırken AB'nin sığınmacı politikalarına tepki gösterildi.

Hamburg'da Seebrücke’nin çağrısı ile 5 bin kişi belediye binası önünde toplanarak, sınırların açılması, savaşın durması ve sığınmacılara acil insani yardım yapılması taleplerini sıraladı.

Burada yapılan mitinde değişik kurum ve kuruluşları temsilen yapılan konuşmalarda hükümetlerin sığınmacı ve savaş politikaları eleştirilirken, sınırların açılması talep edildi. Konuşmaların ardından Hamburg Fischmarkt’ta kadar yürüyen eylemciler taşıdıkları pankart, döviz ve attıkları sloganlarla sığınmacılarla dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.

Ünlü Fischmark’ta yapılan mitingin ardından eylem sona erdi. DIDF-Hamburg da eyleme katılarak destek verdi.

Başkent Berlin'de de Seebrücke inisiyatifi tarafından düzlenen eylemde binlerce kişi İçişleri Bakanlığının önünde toplandı. Göstericiler daha sonra Başbakanlık binasının önünden geçerek Unter den Linden ve Friedrichsstrase caddeleri üzerinden Hallesches Ufer Caddesi'ne kadar yürüdü.

Üzerinde "Avrupa öldürme, sınırlarını aç" yazan pankart açılırken, “İnsanlığın sınırı yok" yazılı dövizler taşındı ve "Sınırları açın" şeklinde slogan atıldı. (EVRENSEL)