Almanya Dışişleri'nden Kavala ve Demirtaş çağrısı

Almanya Dışişleri'nden Kavala ve Demirtaş çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve hukuksuz biçimde tutuklanan diğer kişilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Euronews’in haberine göre; merkezi Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne hitap eden Baerbock, "Tüm üye devletler Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine saygı göstermeli. Buna dayalı olarak da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamalıdır. Türk makamlarının, AİHM'in tutukluluğun siyasi amaçlı olduğunu düşündüğü Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki taleplerini yıllardır görmezden gelmesi beni derinden endişelendiriyor. Ve evet, nihayet bir ziyaretin gerçekleşmiş olması iyi ama bu alkışlanacak bir şey değil zira Osman Kavala cezaevinde olmamalıydı" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Demirtaş ve diğer tutukluların da serbest bırakılması çağrısını yineleyen Alman bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk yetkililere Osman Kavala'yı serbest bırakmaları ve ayrıca Selahattin Demirtaş ve mahkemenin hukuksuz bir şekilde tutuklu olduğuna karar verdiği diğer kişileri de serbest bırakmaları çağrımızı yineliyorum."