Alman şirket, 'Damat'tan Erdoğan ile gizli görüşme ayarlamasını istiyor

Alman şirket, 'Damat'tan Erdoğan ile gizli görüşme ayarlamasını istiyor

Redhack, Alman Baliqa Invest şirketinin Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a gönderdiği bir maili sızdırdı.

Mailde şirket temsilcisi Josef Bauer, Katar'daki Doha metrosuyla ilgili bir Türk-Alman konsorsiymunun kurulması konusunda Damat Berat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gizli bir görüşme ayarlamasını istiyor.

Bauer Petrol Ofisi'nin satışıyla ilgili de teklifleri olduğunu belirtiyor. Bauer'in Damat Berat'a maili şu şekilde:

"Sayın Bakan Dr. Albayrak,

Bildiğiniz üzere büyük bir Doğu devletinde bir toplantım vardı ve Münih’te geçtiğimiz hafta sonu Güvenlik Konferansı vesilesiyle bazı toplantılarım oldu.
Maalesef belirtmem gerekiyor ki, Türkiye’nin ilişkileri normalleştirme konusundaki istekliliğinin kimi sorumlu kişilerce yanlış yorumlanıyor ve bir zayıflık addediliyor. Üçüncü ülkelerce yapılacak bir aracılık açıkça istenmiyor (Detayları bir sonraki toplantıda konuşuruz).

Almanya ekonomik ilişkileri ilerletmeye istekli. Özellikle enerji sektöründe çok iyi fırsatlar var.

Zaten 29 Ocak 2016’da Petrol Ofisi için faydalı bir çözüm ortaya koymuştum. Bildiğinizden kuşkum yok ki Avusturyalı petrol şirketi OMV, Petrol Ofisi’ni satmak istiyor.
Bu projeyi Abu Dabi’nin desteğiyle birlikte gerçekleştirmek üzere iyi bir teklifim var.

Bavarya Başbakanımız geçtiğimiz Cuma misafirinize bir mektup yazdı ve bu mektup başka şeylerin yanı sıra “Metro Doha” ile ilgiliydi. Bir Türk-Alman konsorsiyumu ideal olacak ve Katar’a büyük faydalar sağlayacaktır. Bu noktada Katar’ı birlikte destekleyebiliriz.

Sayın Bakan Dr. Albayrak, takdir edersiniz ki bu bilgilendirme kanalıyla daha fazla detay vermem mümkün değil. Bu nedenle sizden Afrika gezinizin ardından Sayın Cumhurbaşkanı ile gizli bir görüşme için tüm etkinizi kullanmanızı rica ediyorum.

Bu toplantı mümkün olan en erken zamanda gerçekleşmeli ve ne olursa olsun Suudi Kralı’nın Mart ortasındaki Moskova ziyaretinden önce yapılmalı.
Sahip olduğum bilgilerin Cumhurbaşkanı ve siz açısından için değerli olacağı konusunda sizi temin ederim.

Özellikle Cumhurbaşkanınızın Körfez ülkelerindeki büyük itibarı ve etkisi, Türkiye’de Almanya ile ortak stratejik projelerin gerçekleşmesi konusunda yardımcı olacak ve her iki tarafın da yararına olacaktır.

Yanıtınızı almaktan büyük mutluluk duyacağım ve bir sonraki toplantımız için sabırsızlanıyorum.
Saygılarımla,
Josef Bauer"