Alman gazetesi ‘Ne bi xêr tê Erdoğan’ manşetiyle çıktı

Alman gazetesi ‘Ne bi xêr tê Erdoğan’ manşetiyle çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeye gidişinden günler önce protestoların başladığı Almanya’nın günlük gazetelerinden Neus Deutschland, bugün okurlarının karşısına Kürtçe “Ne bi xêr tê Erdoğan” (Erdoğan hoş gelmedi) manşetiyle çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya geldi. Bu ziyaretinden günler önce ülkenin farklı noktalarında başlayan protestolarda "istenmeyen kişi” ilan edilen Erdoğan, dün uçakla indiği Berlin Tegel Havalimanı’nda da Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) protestosuyla karşılaşmıştı.

Gazeteciler Erdoğan’ı “Erdoğan Berlin’e iniyor, gazeteciler de cezaevinde” pankartıyla karşıladı.

‘HOŞ GELMEDİN ERDOĞAN’

Erdoğan’ın bugün başlayacağı resmi temasları sırasında da protesto eylemleri gerçekleşecek. Kurulan “Erdogan Not Welcome”(Hoş gelmedin Erdoğan) platformunun öncülüğünde gerçekleştirilecek protestoların ana merkezi ise Berlin olacak. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlanacağı saatlerde Berlin kent merkezindeki Potsdamer Platz meydanında kitlesel protesto eylemi gerçekleştirilecek.

ALMAN GAZETEDEN KÜRTÇE ERDOĞAN MANŞETİ

Erdoğan’a dönük protestolara Almanya’nın günlük gazetelerinden Neus Deutschland gazetesi de katıldı. Gazete, Erdoğan’ın ülkeye gelişi nedeniyle bugünkü sayısına “Ne bi xêr tê Erdoğan” (Erdoğan hoş gelmedi)” manşetini attı.

Erdoğan’ın Almanya’da geniş bir çevre ve muhalefet tarafından istenmediğine yer veren gazete, Erdoğan’ın kırmızı halıyla karşılanmasını da eleştirdi.

EVRENSEL MUHABERİNE ENGELLEME

Öte yandan Evrensel gazetesi adına Erdoğan’ın ziyaretini izlemek için Alman Federal Basın Dairesi’ne başvuran Aziz Koçyiğit’un başvurusu reddedildi. Yıllardır Alman Başbakanlığı’nda akreditasyonu bulunmasına rağmen başvurusu reddedilerek Türk Büyükelçiliği’ne yönlendirilen Koçyiğit, Alman vatandaşı olduğunu ve Almanya’da yaşadığını belirterek karara itiraz etti, ancak sonuç alamadı.