Alman Federal Meclisi'nde YPG bayrağı

Alman Federal Meclisi'nde YPG bayrağı

​Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen mecliste YPG bayrağı açtı.

Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen salı günü düzenlenen meclis oturumundaki Alman ordusunun IŞİD'e karşı mücadele misyonuna yönelik görüşmelerde, kürsüde Suriye Halk Savunma Birlikleri YPG'nin bayrağını çıkadı. Dağdelen bu hareketiyle bayrağın Almanya'da yasaklı olmasını eleştirdi.

Sevim Dağdelen, IŞİD'e karşı  en ön cephede savaşanların YPG birlikleri olduğunu söyleyerek, "Suriye'de ABD ile aynı saflarda IŞİD'e karşı savaşan YPG birlikleridir" dedi.

Dağdelen bu nedenle, YPG bayrağının yasaklanmasını savunan Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in tutumunun, "ikiyüzlüce" olduğunu ve bunun "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhafızlığını yapmak" anlamına geldiğini öne sürdü.

DW Türkçe'nin haberine göre, Sol Parti milletvekili Dağdelen kürsüde yaptığı konuşmada, "Alman ordusu IŞİD'e karşı bir savaş macerasına gönderilirken, yıllardır IŞİD'e karşı cesurca savaşanların Almanya'da bayraklarının yasaklanmasının saçma olduğunu" kaydetti. Dağdelen, YPG bayrağının Almanya'da yasaklanmasını, "rezalet" olarak tanımladı.

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise "Hiç kimse bu ülkede bir örgütü, başka bir ülkeden biri talep ediyor diye yasaklamadı" dedi.