Alkol yasasına karşı Ankara'ya yürüyen esnaf: 'Bu yasa tamamen ortadan kaldırılmalı'

Alkol yasasına karşı Ankara'ya yürüyen esnaf: 'Bu yasa tamamen ortadan kaldırılmalı'

Alkol yasasında yapılan düzenlemeyle birlikte saat 22.00'dan sonra alkol satışlarında uygulanacak para cezasının üst sınırının 320 bin TL olarak teklif edilmesine karşı Özkan Derviş isimli esnaf Ankara'ya yürüyor.

Volkan Karadede - @VolkanKaradede

2013 yılında yürürlüğe giren yasayla birlikte saat 22.00'dan sonra alkol satışı yapan işletmelere para cezası uygulanması hala tepki çekerken, geçtğimiz hafta bu cezanın 320 bin TL'ye kadar yükseltilmesi teklifi tekel bayi esnafında kızgınlık yarattı. Ekim ayında görüşülmesi beklenen teklife, Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) tepki gösterirken, Özkan Derviş isimli esnaf İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. Ceza üst sınırı teklifinin tekel bayii esnafını bitirmeye yönelik olduğunu söyleyen Derviş İleri Haber'e değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'deki tüm tekel bayi esnafı adına bu yürüyüşü gerçekleştirdiğini dile getiren Özkan Derviş şöyle konuştu:

"Bizler bu yasaya tamamen tekel esnafını bitirmeye yönelik bir yasa olarak bakıyoruz. Ben de bu yasadan dolayı yürüyüşe başladım; çünkü bu yasa akıl dışıdır, 2013 yılında çıkarılan bu yasanın hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. Bu yasadan dolayı birçok küçük esnaf kepenk kapattı hatta intihar eden esnaf arkadaşlarımız oldu. Bizler de sesimizi kamuoyuna duyurmak için böyle bir yol izleme kararı aldık, bu yasanın kaldırılması gerekiyor."

'DAHA FAZLA AİLE YOK OLMASIN'

22 Ağustos Çarşamba günü Ankara'da Tarım ve Orman Bakanlığı önünde olmayı planladıklarını ve önceki randevularının iptal edildiğini belirten Derviş, "Kimi muhatap bulabilirsek onunla konuşacağız, taleplerimizi bildireceğiz, çünkü arkadaşlarımız borçlarından dolayı işlerini kaybetti, ailesi dağılanlar oldu, bizler daha fazla ailenin yok olmasını istemiyoruz" dedi. 

'YASA İPTAL EDİLMELİ'

Talepleri hakkında da konuşan Derviş son olarak, "Öncelikle alkol satışları saat 22.00'dan 00.00'a uzatılmalı, şimdiye kadar verilen cezaların ortadan kaldırılmasını ve ödenen cezaların geri yatırılmasını istiyoruz. Düzenlenecek yasaların esnafın aleyhine değil lehine düzeltilmesini bekliyoruz, bu yasanın iptal edilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.