Alkol alan yurttaşlara işkenceli gözaltı!

Alkol alan yurttaşlara işkenceli gözaltı!

Ankara’da bir mekana kimlik kontrolü için gelen polis, alkol alan iki Dersimli vatandaşı işkenceyle sebepsiz yere gözaltına aldı. Karakolda da devam eden işkenceye maruz kalan yurttaşlar, polislerden şikayetçi olacaklarını söylediler.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Ankara’da bir barda kimlik kontrolü için mekana gelen polisler, burada iki yurttaşı sebepsiz yere darp ederek gözaltına aldı. Sabaha karşı serbest bırakılan yurttaşlar, polislerden şikayetçi olacaklarını söylediler.

Ankara’nın, Çankaya ilçesi Konur Sokak’taki bir alkollü bir mekana, cuma akşam saat 21.00 sularında kimlik kontrolü için gelen polisler iki yurttaşı darp ederek, ters kelepçeyle gözaltına aldı.

‘TUVALETE GİDİYORUM’ DEYİNCE SALDIRDILAR

Darp edilerek gözaltına alınan yurttaşlardan birinin ifadesine göre, alkol alarak sohbet eden iki arkadaştan biri, WC’ye gitmek için mekanın alt katına indi. Bu sırada mekana gelen polisler, yurttaşa nereye gittiğini sordu. WC’ye gittiğini söyleyen yurttaşa polisler “Gidemezsin” dedi. Bu sırada mekanda bulunan diğer polisler, yurttaşa saldırarak darp etti. Saldırıya uğrayan vatandaş, burada kendisine GBT kontrolüyle ilgili bir beyanda bulunulmadığını söyledi.

‘LİNÇ ETTİLER’

Polislerin kendisini merdivenlerin önünden kaldırarak masasına götürdüğünü söyleyen yurttaş, olayın devamını şöyle anlattı:

“ Polise ‘Tuvalete gidecektim, neden vurdunuz? Kafama neden tekme attınız?’ diye sorduğumda yine saldırgan bir tavırla karşılaştım. O sırada arkadaşım ve bana takviyeli 20 polis hep birlikte saldırdı. Kafamıza defalarca tekmelerle vurup, linç ettiler.”

TERS KELEPÇEYLE GÖZALTI

Daha sonra ters kelepçelenerek Çankaya Polis Merkezi’ne götürüldüklerini söyleyen vatandaş, buranın girişinde de bir polisin kendilerine küfür ve hakaretler savurduğunu belirtti.

POLİS MERKEZİNDE 3. DARP

Yurttaş, burada yaşadıklarını da şöyle anlattı:

“Karakola girdikten sonra tuvalete gitmek istedim. Bekçi beni tuvalete götürdü. Burada arkamdan gelen polis (beni ilk darp edenlerden biri); şikayetçi olup olmayacağımı sordu. Ben de şikayetçi olacağımı söyledim. Beni burada 3. defa darp etti. Sonra bizi ters kelepçeyle nezarete attılar.”

YURTTAŞLAR ŞİKAYETÇİ OLACAK

Dersimli olduğu öğrenilen yurttaşlardan diğeri ise terhis olmak üzere olan bir asker olduğunu, bunu polislere de söylediğini, hatta arkadaşının da “Ben şehit yakınıyım” dediğini ancak polislerin, bu sözleri dinlemediğini ifade etti.

Sabaha karşı serbest bırakılmalarının ardından darp raporu alan yurttaşlar, polislerden şikayetçi olacaklarını söylediler.

DAHA FAZLA