Alkış var ama yasa yok: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasına AKP ve MHP engeli!

Alkış var ama yasa yok: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasına AKP ve MHP engeli!

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

İleri Haber

CHP’nin Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin gündeme alınması teklifi, Meclis’teki AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede en ön safta bulunan sağlık emekçileri için iktidar tarafından alınmayan önlemler tartışılırken, sağlık çalışanlarının en büyük sorunu olan şiddet ise AKP tarafından görmezden geliniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda AKP’nin İnfaz Paketi görüşmeleri öncesinde partilerin önerileri görüşülüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oylarıyla reddedildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ALKIŞ KURTARIR MI?

Salgınla mücadele döneminde, sağlık çalışanlarının en büyük sorununun çözülmesi için adım atılması emekçilere moral açısından önemli bir destek olacakken, AKP’nin bu konudaki samimiyetsizliği bir kez daha ortaya çıktı.