Alime Toprak, kocasını öldürdüğünü canlı yayında itiraf etti: 'Bana ve çocuklarıma işkence etti, bıçakla üzerime yürüdü'
Müge Anlı’yla Tatlı Sert programında kocası Ali Toprak'ı öldürdüğünü itiraf eden Alime Toprak, ’’Çocuklarımı dövüyordu, en son bıçakla üstüme yürüdü. Ben ölsem çocuklarıma kim bakacaktı? Ben öldürmesem o beni öldürecekti'' dedi.
22-01-2021 12:55

İleri Haber
Mersin'in Anamur ilçesinde muz serasında cesedi bulunan Ali Toprak'ın, evli olduğu Alime Toprak tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Alime Toprak, itirafında Ali Toprak’ı kendisine ve çocuklarına işkence ettiği, ölümle tehdit ettiği ve bıçakla üstüne yürüdüğü gerekçesiyle öldürmek zorunda kaldığını söyledi.
ATV’de yayınlanan Müge Anlı’yla Tatlı Sert programında gündeme getirilen Ali Toprak cinayeti, Alime Toprak’ın cinayeti itiraf etmesiyle aydınlandı.
‘BEN ÖLDÜRMESEM O BENİ ÖLDÜRECEKTİ’
Alime Toprak, ’’Çocuklarımı dövüyordu, en son bıçakla üstüme yürüdü. Ben ölsem çocuklarıma kim bakacaktı? Ben öldürmesem o beni öldürecekti'' diyerek cinayeti itiraf etti.
Öz savunma hakkını kullanmak zorunda bırakıldığını ifade eden Alime Toprak, şunları söyledi:
''Oğlum babasının öldüğünü öğrendiğinde 'babam öldü' diye hiç ağlamadı. Çünkü benim oğluma çok çektirdi. ‘Benim raporum var, kimse bana hiçbir şey yapamaz’ diyordu. 'Polis gelirse gittikleri an seni ve çocukları öldüreceğim' diyordu. Uzun süredir böyleydi ama son bir senedir dayanamadım.
‘KENDİME GELDİĞİMDE HASTANEYE YETİŞTİRMEK İSTEDİM’
O gün beni serada bayağı bir dövdü, kafama vurdu, bıçakla üzerime geldi. Olay yaşandıktan sonra dondum kaldım. Kendime geldiğimde dışarı çıkıp yardım istedim, ambulansla hastaneye yetiştirmek istedim. Şu an sadece iki çocuğum beraber yaşasın istiyorum.
‘MORALİ BOZULDUĞUNDA ÇOCUKLARIMI DÖVÜYORDU’
Eşim işkence çektirdiğinde beni öldür diyordum, 'ben seni süründüreceğim' diyordu. Ayrılmak istediğimde de öldürmekle tehdit ediyordu. Ben şiddet gördüğümü kimse duymasın diye hep sakladım ama çocuklarım şahit. Morali bozulduğunda çocuklarımı dövüyordu. Mutlaka bir bahane bulup dövüyordu. Kahveye gidip kaybettiğinde eve gelip 'Senin yüzünden kaybettim' deyip dövüyordu.
Benim küçük çocuğumu kumarda kaybettikten sonra balkondan aşağı attı. Hastaneye gittiğimizde 'Eğer söylersen seni öldürürüm' diye tehdit etti.’’
Alime Toprak, kocasını öldürdüğünü canlı yayında itiraf etti:
— İleri Haber (@ilerihaber) January 22, 2021
''Bana ve çocuklarıma işkence etti, bıçakla üzerime yürüdü. Ben öldürmesem o beni öldürecekti...''
İLGİLİ HABERLER
Kendisinden boşanan Nuran Koçer'i öldüren Şükrü Efe yakalandı
Arkadaşlarının yanında saklandığı tespit edilen fail Şükrü Efe, polis operasyonuyla yakalandı.
06-03-2021 09:21

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde kendisinden boşanan Nuran Koçer'i silahla öldürüp kaçan Şükrü Efe, polisin operasyonuyla gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, dün üç çocuğu olan 33 yaşındaki Nuran Koçer’i tabancayla vurup sonra kaçan 40 yaşındaki Şükrü Efe'nin, Küçük Mustafa Mahallesi’ndeki bir ikamette arkadaşlarının yanında saklandığını tespit etti. Polis operasyonunda fail gözaltına alındı.
Yaralanan kadın, kaldırıldığı Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Hayatını kaybeden Nuran Koçer, Argıncık Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Kadınlar Beşiktaş'ta eylemde: Şubat ayında 28 günde 28 kadın öldürüldü
İstanbul'da 8 Mart etkinlikleri kapsamında Beşiktaş'ta bir araya gelen kadınlar, artarak süren kadın cinayetlerine dikkat çekti
05-03-2021 21:18

Emre Orman
Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, Beşiktaş'da bir eylem gerçekleştirdi. Katledilen kadınların yakınları ve şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan'ın da katıldığı eylemde, yalnızca Şubat ayında 28 günde 28 kadının öldürüldüğüne dikkat çekildi.
Kadınlardan Beşiktaş'ta eylem: Şubat ayında 28 günde 28 kadın öldürüldü!https://t.co/oDap1dmiDv | @eemreorman'ın haberi pic.twitter.com/3bKBWLADXr
— İleri Haber (@ilerihaber) March 5, 2021
Kadınlar eylemde "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları atarken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, "Dik duran kadınlara tahamülleri yok. 6284'ün altını boşaltmaya çalışıyorlar, İstanbul Sözleşmesi'ni seçim pazarlığı yapmaya çalışıyorlar. Kadınların hayatını pazarlık konusu yaptırmayacağız" dedi.
İzmir'de emekçi kadınlar 8 Mart öncesi bir araya geldi: 'Güvenceli iş, güvenceli gelecek için mücadeleye!'
İzmir’de emekçi kadınlar, İzmir Kadın Platformu’nun çağrısıyla "Güvenceli iş, güvenceli gelecek" talebiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi bir araya geldi.
05-03-2021 17:41

İleri Haber
İzmir’de emekçi kadınlar 8 Mart öncesi "Güvenceli iş, güvenceli gelecek" talebiyle bir araya geldi. Kadınlar, kurulan kürsüden taleplerini dile getirdi.
İzmir’de emekçi kadınlar, İzmir Kadın Platformu’nun çağrısıyla "Güvenceli iş, güvenceli gelecek" talebiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi bir araya geldi. Kadınlar, Konak’ta yapılan eylemde, kurulan Kod29 ve Esnek Çalışmaya Karşı Direnen Kadınlar Kürsüsü’nden taleplerini dile getirdi.
‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ, DİRENECEĞİZ’
SF Trade Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan ve ardından fabrika önünde anayasal hakları olan sendikalaşma hakkı için mücadele başlatan 4 kadın işçi kürsüden hem mücadelelerini hem de 8 Mart çağrılarını paylaştı. İşçiler, “Mücadele ederek bedel ödesek de geri adım atmayacağız, direneceğiz” dedi.
‘KOD29 AHLAKSIZLIKTIR’
SF Trade Tekstil işçilerinin ardından kürsüde Kod29 ile işten çıkarılan kadınlar söz aldı. Açıklamada, “Biz biliyoruz, erkek egemen zihniyetin, erkek egemen sistemin patrona altın tepside verdiği bir uygulamadır Kod29. Bizleri hem yaşamın, hem çalışmanın dışında tutmaya çalışıyorlar. Biz ahlaksız değiliz. Kod29 uygulaması ile bizi ekmeğimizden edenler ahlaksızdır. Kod29 ahlaksızlıktır” denildi.
İzmir'de emekçi kadınlar 8 Mart öncesi bir araya geldi: "Güvenceli iş, güvenceli gelecek için mücadeleye!"
— İleri Haber (@ilerihaber) March 5, 2021
Ardından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede en ön saflarda yer alan kadın sağlık emekçileri kürsüde söz aldı. Sağlık emekçileri, taleplerini dile getirdi.
‘8 MART’TA DA AYAKTAYIZ’
Kürsüde İlerici Kadınlar Meclisi (İKM) adına söz alan genç kadınlar da yaptıkları konuşmada “İşte buradayız. Tüm saldırılara karşı her 8 Mart’ta olduğu gibi bu 8 Mart’ta da ayaktayız. Sokaklarda, meydanlardayız” ifadelerini kullandı.
Eylemde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yapılacak eyleme ortak çağrı yapıldı.
TUTUKLU VE EV HAPSİNDEKİ KADINLARA KART
Öte yandan İzmir Kadın Platformu, tutuklu ve ev hapsindeki kadinlara kart gönderdi.
Evli olduğu kadını yaralayan erkek, polisler gelince intihar etti
Kağıthane'de, evli olduğu erkek tarafından saldırıya uğrayan kadının ihbarı üzerine olay mahaline gelen polisler eve giremedi. Polisler, failin kendisini balkondan atarak intihar etmesiyle evin anahtarını alıp yaralı kadına müdahale etti.
05-03-2021 14:24

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde evli olduğu kadını yaralayan erkek, kadının ihbarı üzerine polisler gelince balkondan atlayarak intihar etti. Evde mahsur kalan kadın yaralı bir şekilde kurtarılırken, evde bulunan çocuk ise aile yakınlarına teslim edildi.
İddialara göre fail, evli olduğu kadını bıçakladı. Yaralanan kadın, kendini banyoya kilitleyerek polisten yardım istedi. İhbar üzerine eve gelen ekipler içeriye giremedi. Önce pompalı tüfekle müdahale edilmesine izin vermeyen erkek, polisin balkondan içeriye girmeye çalışması üzerine balkona çıkarak üçüncü kattan aşağıya atladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan fail yaşamını yitirdi.
Kendini atan erkeğin üzerinden anahtarı alan polisler içeri girerek yaralı kadını sedye ile ambulansa aldı. Evde mahsur kalan küçük çocuk da aile yakınlarına teslim edildi.
Sera Kadıgil 'muktedir bıyıklılar kulübünü' uyardı: Sakın aklımızla alay etmeyin!
CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM'de yaptığı konuşmada, 'muktedir bıyıklılar kulubünü uyararak, "Sakın pandemiyi bahane edip de polisi kadınların üzerine saldırtmayın. Sakın bir kez daha bizi tüm dünyaya rezil etmeyin" dedi.
04-03-2021 20:18

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; 8 Mart’ta bütün kadınları meydanlarda olmaya çağırdı. Kadıgil, “Önümüz 8 Mart. Biz varız, buradayız dedikçe inatla yok saydığınız, yere batasıca cinsiyetçi dilinizle her gün aşağılamayı marifet gördüğünüz, hem evde hem işte sömürüp emeğinin karşılığını kat’a vermediğiniz, bu sömürü düzenini gelenek ve kutsal aile adı altında itelemeye kalktığınız kadınların, bu dünyayı döndüren emekçi kadınların günü! Ve biz bir 8 Mart’ta daha tüm bu sömürüye, eşitsizliğe, kadın kırımına karşı bilin ki sokaklardayız! Ankara’da, Kayseri’de, Diyarbakır’da, Antep’te, İzmir’de ve ille de feminist gece yürüyüşünün ait olduğu yerde Taksim’deyiz” dedi.
'AKLIMIZLA ALAY ETMEYİN!'
İktidara uyarında bulunan Kadıgil, “Buradan muktedir bıyıklılar kulübünü çok açık ve net uyarıyoruz. Sakın pandemiyi bahane edip de polisi kadınların üzerine saldırtmayın. Sakın bir kez daha bizi tüm dünyaya rezil etmeyin. Sakın lebalep AKP kongrelerine, gerici bıyıklıların türlü eylemlerinde bulaşmayan bu meretin 8 Mart’ta bulaşacağını iddia edip aklımızla alay etmeyin. Sakın! Çünkü sokaklar bizim! Geceler bizim! Meydanlar bizim! Yaşasın 8 Mart, yaşasın kızkardeşliğimiz” şeklinde konuştu.
Araştırma raporu: Covid-19 sürecinde kadın işçilerin yüzde 38'inin geliri düştü
Raporda, “Bu yıl 8 Mart'ı, Covid-19 salgının etkisi ile kadına yönelik şiddetin ve kadın emeğine yönelik saldırıların arttığı, işsizliğin yükseldiği, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinleştiği bir süreçte karşılıyoruz” denildi.
04-03-2021 13:03

İleri Haber
DİSK Genel-İş tarafından Covid-19 salgınının kadın işçiler üzerindeki etkilerine yönelik hazırlanan raporda, kadın işçilerin yüzde 38’inin gelirinin düştüğü tespiti yer alırken, kadın işçilerin yüzde 7'sinin şiddete maruz kaldığı tespit edildi.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş), “Covid-19 Salgınının DİSK/Genel-İş Kadın İsçileri Üzerindeki Etkileri Araştırması” adlı raporunu yayımladı. DİSK/Genel-İş Sendikası’na üye kadın işçilerin salgın sürecinde çalışma ve yaşam koşullarında yaşadıkları sorunları ayrıntılı bir şekilde ele almayı amaçlayan araştırma, DİSK/Genel-İş Araştırma Dairesi tarafından planlandı, hazırlandı ve saha çalışması 21-29 Ocak 2021 tarihleri arasında yürütüldü.
Araştırma kapsamında Genel-İş’e üye kadın işçiler için GoogleForms uygulaması kullanılarak çevrimiçi (online) araştırma soru formu oluşturuldu. 29 Ocak 2021 tarihinde telefon numaralarına ulaşılan 18 bin 848 kadın üyeye mesaj yoluyla gönderildi. Üyelerin 2 bin 108'i (yüzde 11,1) ankete katıldı. Ankete katılan üyelerden 2 bin 50'si (yüzde 97,2'si) anketi tamamladı, 58'i (yüzde 2,8) ise anketi yanıtlamadı. Online (çevrimiçi) anket formu sadece anket bağlantısı gönderilen işçilerce dolduruldu.
'TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ ARTTI'
Raporda, “Bu yıl 8 Mart'ı, Covid-19 salgının etkisi ile kadına yönelik şiddetin ve kadın emeğine yönelik saldırıların arttığı, işsizliğin yükseldiği, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinleştiği bir süreçte karşılıyoruz” denilirken, uzun süren karantina dönemleri, iş yerlerinin, okulların ve kreşlerin kapalı kalmasının ekonomik hayatta etkisini her geçen gün daha fazla hissettirdiği, çalışma hayatında güvencesiz konumda çalışan kadınların iş hayatından çekilmelerine, çalışma biçimlerinin değişmesine, kayıt dışı sektörlerde çalışanların gelirlerinin düşmesine ve işsizliğin artmasına yol açtığı kaydedildi.
Araştırmada öne çıkan sonuçlar şöyle sıralandı:
DEMOGRAFİK ÖZELLİKLER
- Kadın işçilerin yüzde 49'u 36-55 yaş aralığında, yüzde 45'i 26-35 yaş aralığındadır.
- Kadın işçilerin yüzde 40,2'si yüksek öğrenimlidir.
- Hanehalkı büyüklüğü 1-3 kişiden oluşmaktadır.
ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÜCRET DÜZEYLERİ
- Karantina sürecinde her 10 haneden 3'ünde işsizlik yaşandı.
- Kadın işçilerin yüzde 70'inin salgın sürecinde çalışma biçimi değişti, yüzde 50'si işe dönüşümlü gitti.
- Kadın işçilerin yüzde 38'inin geliri düştü.
- Ücret eşitsizliği derinleşti.
İŞÇİ SAĞLIĞI
- Kronik rahatsızlığı olmasına rağmen uzaktan çalıştırılan kadın işçi oranı yalnızca yüzde 22!
- Kendisinin veya çalışma arkadaşının covid-19'a yakalandığını belirtenlerin oranı yüzde 76!
- İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri yetersiz!
- Kadın işçiler sağlıkları için endişe duyuyorlar.
SALGIN SÜRECİNDEN EV İÇİ SORUMLULUKLAR
- Salgın sürecinde ev içinde yaşanan öncelikli sorunlar; ev işleri, çocuk ve yaşlı bakımı oldu.
- Salgında her 10 kadından 2'si ev içi sorumlulukları (yaşlı, çocuk bakımı gibi) nedeniyle izin aldı.
- Salgında kadınların işyerinde çalışma süresi azalırken, evde çalışma süresi arttı.
- Salgın sürecinde çocuk bakımı önemli bir sorun oldu.
KADINA YÖNELİK ŞİDDET
- Kadın işçilerin yüzde 68'i salgın sürecinde kadın ve çocuklara yönelik şiddetin arttığını belirttiler.
- Salgın sürecinde kadın üyelerimizin yüzde 44'ü ev içinde tartışma ve çatışma yaşadı.
- Kadın üyelerimizin yüzde 7'si şiddete uğradı.
- Kadınların yüzde 64'ü psikolojik şiddete, yüzde 28'i ekonomik şiddete maruz kaldı.
- İşyerlerinde de şiddet arttı: her 10 kadın işçiden 2'si işyerinde şiddete uğradı.
SENDİKA
- Türkiye'de sendikalarda kadınların temsiliyeti yetersiz!
- Kadın işçilerin eylem ve etkinliklere katılımı düşük!
Raporun tamamına ulaşmak için tıklayın.