Alıkoyma, darp, tehdit... Ankara'da polis TİP yöneticisi ve Öğrenci Kolektifi üyesi 3 kişiyi kaçırdı!

Alıkoyma, darp, tehdit... Ankara'da polis TİP yöneticisi ve Öğrenci Kolektifi üyesi 3 kişiyi kaçırdı!

Ankara'da 3 kişi evlerinin önünden polislerce kaçırıldı. 3 kişiden birinin polislerce darp, ikisinin ise tehdit edildiği öğrenildi.

İleri Haber

TİP Ankara İl Yöneticisi Ali Ayduğan ve Öğrenci Kolektifleri üyesi Uğurcan Baynal ile Sena Bademli hiçbir gerekçe gösterilmeden, bilgilendirme yapılmadan polislerce sivil araçlarla kaçırıldı. Bir süre sonra bırakılan Ayduğan'ın polisler tarafından darp, Baynal ve Bademli'nin de tehdit edildiği öğrenildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Yöneticisi Ali Ayduğan, evinin önünde kendisine GBT yapılmasının ardından beyaz sivil bir araçla götürüldü. Avukatına ulaşmak isteyen Ayduğan’ın elinden telefonunun alındığı ve gözaltı işlemi hakkında bilgi almak isteyen avukatlara ise Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Ne gözaltı, ne hastane işleminde gözükmüyor” yanıtının verildiği öğrenildi.

TİP Ankara İl Örgütü’nün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara İl Yöneticimiz Ali Ayduğan, hiçbir gerekçe gösterilmeden bilgilendirme yapılmadan emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştır. Kendisine ulaşamamamız için ellerinden gelenleri yapmalarına rağmen Ali yoldaşımızı sizden geri alacağız! Kaçırmak/alıkoymak insanlık suçudur!” denildi.

 

POLİSTEN DARP!

13.05 sularında götürülen Ayduğan'ın polisler tarafından araçta yol boyunca darp edildiği ve Gölbaşı'nda yol kenarına bırakıldığı öğrenildi. Adalet İçin Hukukçular'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Failler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi. Ayduğan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

İKİ ÖĞRENCİ DAHA KAÇIRILDI

Öte yandan Öğrenci Kolektifi üyeleri Uğurcan Baynal ile Sena Bademli de tıpkı Ayduğan gibi evlerinin önünden kaçırıldı. Öğrenci Kolektifleri yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Ankara Öğrenci Dayanışmasından iki arkadaşımız GBT yapıldıktan sonra sivil bir araca bindirildiğini öğrendik. Arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Üniversiteye ve üniversitelilere saldırmanıza izin vermeyeceğiz!”

'BİR DAHA SENİ BOĞAZİÇİ EYLEMLERİNDE GÖRMEYELİM'

Öte yandan sivil araçla kaçırılan Uğurcan Baynal'a 15.00, Bademli'ye ise 16.00 sularında ulaşıldı. Baynal Pursaklar'da, Badem ile Sincan'da serbest bırakıldı. Her iki öğrencinin de polislerce tehdit edildiği öğrenilirken, polisin Uğurcan Baynal'a "Bir daha seni Boğaziçi eylemlerinde görmeyelim" dediği belirtildi.