Alikev bu yıl da maratonda bağış toplayamıyor: ‘Kamuoyunun desteğini bekliyoruz’

Alikev bu yıl da maratonda bağış toplayamıyor: ‘Kamuoyunun desteğini bekliyoruz’

Valiliğin ALİKEV’in başvurusunu henüz yanıtlamadığını söyleyen ALİKEV Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Korkmaz, başvurularında ısrarcı olacaklarını vurgulayarak dayanışmayı ve umudu büyütmek için herkesi ALİKEV’le birlikte yürüyüşe katılma çağrısı yaptı.

Ersan Kınık - @ersankinik

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), bu yıl düzenlenen İstanbul Maratonu’nda valiliğe yapılan başvuruya yanıt gelmediği için bağış kampanyası açamayacaklarını duyurdu. İleri Haber’e değerlendirmede bulunan ALİKEV yöneticisi Gürkan Korkmaz, bu yıl bağış toplayamayacak olsalar da başvurularında ısrarcı olacaklarını ve kamuoyunun da bu konuda ALİKEV’e destek olmasını beklediklerini ifade etti.

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de polisler ve esnafın saldırısı sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz anısına kurulan ALİKEV, İstanbul Maratonu için valiliğe yapmış oldukları yardım kampanyası başvurusunun sonuçlanmaması sebebiyle kampanya açamayacaklarını duyurdu.

Vakıftan yapılan açıklamada “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun” ve bu kapsamda “Dernekler Kanunu ve Yardım Toplama Kanunu”nda yapılan değişikliklerle birlikte sivil toplum örgütlerinin yardım kampanyası toplamasının zorlaştığına vurgu yapıldı.

‘OLUMLU YA DA OLUMSUZ DÖNÜŞ YAPILMADI’

İleri Haber’e değerlendirmede bulunan ALİKEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz, daha önceki yıllarda da Hatay Valiliği’ne yaptıkları başvurunun olumsuz yanıtlandığını ancak bu yıl yapılan başvuruya olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmadığını ifade ederek önceki yıllarda bağış toplayabildiklerini ama kanundaki yeni değişikliklerle birlikte valilikten izin almadan bağış toplanması durumunda, hem idari hem cezai yaptırımların yanı sıra, vakıf adına toplanan bağışlara devlet tarafından el koyulma tehlikesiyle karşı karşıya kalındığı için bu yıl bağış toplayamayacaklarını belirtti.

‘BAŞVURULARIMIZDA ISRARCI OLACAĞIZ’

İzinsiz bağış toplanması ve toplanan bağışlara devlet tarafından el koyulması durumunda hem vakfın, hem bursiyer öğrencilerin hem de bağış yapan gönüllüler arasındaki ilişkinin zarar görebileceğine dikkat çeken Korkmaz, sıraladığı sebeplerden dolayı izinsiz bağış toplamak istemediklerini söyledi.

Yaygın bağış toplama taleplerine izin verilmezse, ileriki süreçte burs fonunun zarar görmesi nedeniyle öğrencilere burs verememe tehlikesiyle yüz yüze kalınabileceğinin altını çizen Korkmaz, son olarak başvurularında ısrarcı olacaklarını belirtti ve ekledi:

¨Kamuoyu çok önemli ve destek bekliyoruz. Bu yıl da İstanbul Maratonu Halk Koşusu’na katılarak tüm ALİKEV destekçileriyle birlikte dayanışmayı ve umudu büyütmek için köprüyü beraber geçeceğiz.”