Alibaba'nın milyon dolarlık sahibi Komünist Parti üyesi çıktı

Alibaba'nın milyon dolarlık sahibi Komünist Parti üyesi çıktı

Yaklaşık 80 ülkede, 30 binin üzerinde çalışan ve yıllık cirosuyla dünyanın en büyük dijital şirketleri arasında bulunan Alibaba'nın sahibi Komünist Parti üyesi çıktı.

35 bin 800 milyon dolar servetiyle Çin'in en zengini olan Ali Baba'nın sahibi Jack Ma'nın Komünist Parti üyesi olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük alışveriş şirketlerinin kurucusu Ma'nın Çin Komünist Partisi'ne üye olduğu partinin gazetesinde duyuruldu ve ülkede geniş yankı uyandırdı.

'YEREL KANUNLARA SAYGILIYIZ'

Alibaba şirketi ise olay hakkında "Biz faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerdeki yerel kanunlara saygılıyız ve dünyanın her yerindeki insanları dijital alanda buluşturma misyonumuzu sürdürüyoruz. Siyasi etkenler şirketimizin karar verme mekanizmasını etkilemez" açıklamasını yaptı.

Çin Komünist Parti'sinin gazetesinin yayınladığı parti üyeleri listesinde ayrıca, Çin'de kullanılan arama motoru Baidu'nun sahibi Robin Li ve oyun firması Tencent Holding'in sahibi Pony Ma da bulunuyor. Çin arama motoru baidu'da ise söz konusu isimlerin parti üyesi olup olmadığı sorgulandığında ‘hayır' cevabı çıkıyor.

ÇİN'İN EN BÜYÜK ŞİRKETLERİNDEN

Baidu, Alibaba ve Tencent firmaları Çin'in en büyük 3 şirketini oluşturuyor.

Yaklaşık 80 ülkede 30 binin üzerinde çalışanı, yıllık 390 milyar doların üzerinde cirosu ve 10 binden fazla iş ortağı bulunan Alibaba grubu dünyanın en büyük dijital şirketleri arasında bulunuyor.