Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nde 2 işçi yaşamını yitirdi

Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nde 2 işçi yaşamını yitirdi

İzmir Aliağa’da gemi söküm işletmesinde 2 işçi yaşamını yitirdi. Olayın gemi söküm tesisindeki gaz sıkışmasında meydana gelen patlamadan kaynaklı olduğu iddia edildi.

İleri Haber

Daha önce Asbest ve radyoaktif bulaşı dahil olmak üzere çok sayıda kimyasal ve zehirli atık içeren Brezilya Donanması’nın envanterinden çıkararak hurdaya ayırdığı NÂe Sao Paulo isimli savaş gemisinin söküm işlemi için satın alınmasıyla gündeme gelen Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’nde, 2 işçinin yaşanan oksijen patlaması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre gaz sıkışması nedeniyle patlama oldu. Üst katta çalışan işçilerin patlamayı duyarak acil ekiplerine haber verdiği öğrenildi.

Bir işçi ağır yaralı şekilde Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken diğer işçinin cesedine saatler süren çalışmalar sonucunda ulaşıldı. Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ağır yaralı işçinin de yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Olay yerinde yaşamını yitiren işçinin ismi Yılmaz Demir,  Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiren işçinin isminin ise Zafer olduğu öğrenildi. 

 

DAHA FAZLA