Aliağa Belediyesi'nde atılan işçiler geri alınmazsa yarım gün iş bırakılacak

Aliağa Belediyesi'nde atılan işçiler geri alınmazsa yarım gün iş bırakılacak

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Aliağa Belediyesinde işten atılan işçilerin işe geri alınmaması durumunda yarım günlük iş bırakma eylemi yapılacağını açıkladı.

Aliağa Belediyesinden işten atılan 187 işçi için dayanışma konseri düzenlendi. Konserde, atılan işçilerin geri alınmaması durumunda yarım gün iş bırakılacağı duyuruldu.

Belediye işçilerinin 69 günü bulan direnişlerinde her zaman yanlarında olduklarını dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı kürsüde MHP'li Aliağa Belediye Başkanına seslendi. 

Memiş Sarı burada yaptığı konuşmasında “Belediye bütçesini azaltan işçiler değil onların rantçı politikalarıdır. Aliağa’nın en değerli arazisini kime nasıl sattınız çıkın açıklayın. Aliağa halkından işçileri çıkarmak için yetki aldığınızı söylediniz. Adı Demokrasi olan bu meydana bir sandık kuralım, Aliağa halkı size böyle bir yetki vermediğini size gösterecektir” diye konuştu.

Sarı, “Tüm şube başkanlarımız ve işyeri temsilcilerimizle birlikte söz veriyoruz. Eğer işten atmalara son vermez ve atılan işçileri geri almazsanız, ayın altısında ya da yedisinde İzmir’in göbeğinde Konak Meydanı’nda Aliağa işçileri için yarım gün iş bırakacağız” dedi.