Aliağa Belediyesi işçileri: Direnişimiz ses getirmeye başladı

Aliağa Belediyesi işçileri: Direnişimiz ses getirmeye başladı

MHP’li Aliağa Belediyesi 31 Mart’tan sonra belediye bünyesinde çalışan Alevi-Kürt 21 işçiyi işten çıkarmış, işçiler direnişe başlamıştı.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir'in Aliağa ilçesinde belediyeyi Milliyetçi Hareket Partisi kazandı. Belediye, 21 işçinin iş akitlerine hiçbir gerekçe göstermeden son verdi. İşçiler, haksız '

İşlerinden çıkarılan işçiler, MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın belediyede çalışan Kürt ve Alevi işçileri özellikle çıkardığını ve bu kararını da bulunduğu ortamlarda dile getirdiğini belirtmişti. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası’na üye işçilerden olan ve 6.5 sene belediyede çalışan Mehmet Emin Şavur, direnişin seyrini İleri Haber'e anlattı. Şavur, direnişin 15. gününde olduklarını belirterek, "Dün ziyaretimize HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni geldi, bugün de Türkiye İşçi Partisi geldi. Bayramdan sonra sürecimizde bir çıkış yok gibi görünüyor, bayramdan sonra muhtemelen bir daha görüşeceğiz" şeklinde konuştu.

'KAMUOYUNDAN DESTEK BEKLİYORUZ'

Şavur direnişin seyri üzerine "Morallerimiz iyi, destekler güzel, geçtiğimiz hafta yaptığımız basın açıklamasıyla birlikte direnişimiz ses getirmeye başladı. Bayramdan sonra sendikanın aldığı karar doğrultusunda bir süreç işleteceğiz, festival tarzında bir çalışmamız olacak. Arkadaşların moralleri gayet iyi, bir sıkıntı yok" dedikten sonra "Bayram sürecinde buradayız, kamuoyundan destek bekliyoruz, direnişe sahip çıkmalarını bekliyoruz. Herkesin bayramını kutluyoruz" ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA