Ali Şeker, iktidarın sağlık politikalarını İleri Haber'e yorumladı: AKP, doping yapmış sporcu gibi aniden çökecek

Ali Şeker, iktidarın sağlık politikalarını İleri Haber'e yorumladı: AKP, doping yapmış sporcu gibi aniden çökecek

CHP Milletvekili ve Doktor Ali Şeker, AKP’nin koronavirüsle imtihanını İleri Haber’e değerlendirdi. Şeker, Türkiye'nin sağlığı bir otelcilik anlayışıyla yönettiğini belirterek, "AKP doping yapmış bir sporcu gibi aniden çökecek" dedi

İleri Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve doktor Ali Şeker’e, Türkiye’nin koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelesini sorduk. İşte Şeker’in salgınla mücadeleye ilişkin değerlendirmesinden satır başları:

“Türkiye böyle bir salgın karşısında yeterli alt yapıya sahip değil.”

“Yetişkin yoğun bakımı için özel ve devlet hastanelerinin toplamda 24 bin 71 yatağı mevcut. Bu yataklar şu anda dahi yeterli değil”

“Türkiye’de normal koşullarda bin kişiye2,8 yatak düşüyor”

“Hastanelere getirilen maske ve eldiven gibi önleyici ekipmanlar, hastanelerden hızla başka yerlere dağıtılıyor. Bu malzemelere sağlıkçıların ihtiyacı var”

“İzolasyon çok önemli”

“En büyük risk grubu sağlıkçılar”

“AKP sağlığı bir otelcilik anlayışıyla yönetiyor”

“Sağlık piyasanın kar hırsına bırakıldı ve şu an insanlar şehir merkezinden çok uzakta olduğu için şehir hastanelerine özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Özel hastaneye gidemeyen insanlar toplu taşıma kullanarak şehir hastanelerine gitmek istediğinde ise salgın daha da yayılacak. O yüzden bu iş özel hastanelere bırakılmamalı”

“AKP hükümeti, ülkenin bütün kaynaklarını vatandaşın kefen parasına kadar yedi”

“Doping yapmış bir sporcu nasıl birden bire çökerse, bütün kaynakları sonuna kadar kullanan AKP’nin de bu dönemde bize nasıl zorluklar yaşatacağını hep birlikte göreceğiz. Elbette bunların bedelini işçiler değil bu politikaları yürütenlerin ödemeleri gerekiyor”

“Bilimsellikten uzak açıklamalar bilim insanlığına ve halka ihanettir. Bu insanlar hakkında kesinlikle bir yaptırım uygulanmalı”

“Virüsle baş etmenin yolu bilimsellikten ve hijyenden geçiyor”

“Çocuklarda ölüm riskinin az olmayısa sevindirici”

DAHA FAZLA