Ali İsmail Korkmaz, katledilişinin 7. yılında online etkinliklerle anılacak

Ali İsmail Korkmaz, katledilişinin 7. yılında online etkinliklerle anılacak

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de sivil polisler ve kişiler tarafından dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 7. yılında online etkinliklerle anılacak.

Gezi Direnişi'nde, Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihinde polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra 10 Temmuz'da yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, katledilişinin 7'nci yılında çevrim içi (online) etkinliklerle anılacak.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını koşulları nedeniyle online gerçekleştirilecek anma programında "Geçnlik Hakları", "Türkiye'de Sivil Toplumun ve Faaliyetlerinin Önemi" başlıklı etkinlikler düzenlenecek.

ONLINE ANMA YAPILACAK

ALİKEV tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Henüz 19 yaşında hayattan koparılan Ali İsmail Korkmaz'ı ölümünün yedinci yılında da sevgi ve kardeşlikle anacağız. Bu sene içinde bulunduğumuz pandemi sürecini gözeterek anma etkinliğimizi online olarak gerçekleştireceğiz.

Yan yana gelemesek de biliyoruz ki kalplerimiz yine bir arada olacak. Ali'nin düşlerindeki özgür dünyaya ve umuda inan, bunun için çalışan herkesi etkinliğimize bekliyoruz"

ANMA PROGRAMI

-Gençlik hakları / 6 Temmuz Pazartesi, 20:30

Moderatör: Mert Akkaş

Konuşmacılar: Hasan Oğuzhan Aytaç, Hande Nur İpek, Ezgi Gedik Güneş

-Türkiye'de sivil toplumun ve faaliyetlerinin önemi / 8 Temmuz Çarşamba, 20:30

Moderatör: M. İrem Afşin

Konuşmacılar: İbrahim Betil, Mert Fırat, Melda Onur, Laden Yurttagüler

-Ali İsmail Korkmaz anması / 10 Temmuz Cuma, 20:30

Moderatör: Burcu Karakaş

Konuklar: Korkmaz Ailesi, Ceylan Ertem