Ali İsmail Korkmaz katledileli tam 7 yıl oldu...

Ali İsmail Korkmaz katledileli tam 7 yıl oldu...

Gezi Direnişi'nde polisler ve esnaf tarafından dövülen Ali İsmail Korkmaz 38 günlük yaşam mücadelesini kaybedeli tam 7 yıl oldu.

İleri Haber

Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında polisler ve esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 10 Temmuz'da hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün üzerinden tam 7 yıl geçti.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013’te girdiği sokakta polisler ve esnaf tarafından öldüresiye dövülmüş, 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti. 

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV); Ali İsmail'in ölüm yıl dönümünde Youtube üzerinden bir anma etkinliği gerçekleştirecek. ALİKEV'den yapılan açıklamada, "Ali İsmail'in aramızdan koparılışının yıl dönümünde bir araya geliyoruz. ALİKEV YouTube sayfası üzerinden canlı yayınlanacak anma programına Ceylan Ertem ve Korkmaz Ailesi konuk olacak. Gelin mesafelere inat Ali İsmail'i hep beraber analım" denildi. 

10 Temmuz Cuma günü saat 20.30'da yayınlanacak programın moderatörlüğünü gazeteci Burcu Karakaş yapacak. 

NE OLMUŞTU?

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013’te Eskişehir’de evine dönerken aralarında sivil polisin de bulunduğu kişiler tarafından dövüldü, 38 gün sonra da yaşamını yitirdi. Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirildi, silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri ortaya çıkarıldı. Korkmaz’ı dövdükleri belirlenen İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan tutuklandı. Olay yerinde bulunan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 3 yıl 4 ay hapis cezası verirken polis memurları, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise beraat etti. İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, Ebubekir Harlar’a verilen hapis cezasını az bulurken beraat eden polis memuru Hüseyin Engin’in ise cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar yönünden ise karar onandı. Yeniden yapılan yargılamada Engin’e 7 ay 15 gün, Harlar’a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Ali İsmail'in katili polis Mevlüt Saldoğan'ın ifadesinde "Bu olayla aile birliğim bozuldu, eşimden ayrıldım. Olay nedeniyle maddi ve manevi zararlarım oldu. Mesleki itibarımı, mesleki kariyerimi kaybettim" dediği ortaya çıktı.

Saldoğan, Gezi eylemlerinden 6 yıl sonra açılan Gezi Davası'nda da müdahillik talebinde bulundu. 

Saldoğan'ın, Ali İsmail Korkmaz'a tekme atarken 'incittiği' ayağı için aldığı raporla başvurduğu müdahillik talebi, mahkeme tarafından 'zarar gördüğü' gerekçesiyle kabul edildi.