Ali İsmail Korkmaz aramızdan ayrılışının 6. yılında anılıyor

Ali İsmail Korkmaz aramızdan ayrılışının 6. yılında anılıyor

Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail bugün sevenleri tarafından mezarı başında anılırken, ailesinin öncülüğünde kurulan ALİKEV tarafından bir anma gecesi düzenleniyor.

İleri Haber

2013 Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ölümünün 6. yıl dönümünde memleketi Hatay’da, ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Ekinci Asri Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma programına Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile Hatay’daki Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in annesi, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Anadolu Üniversitesi’nden öğrenciler ve çok sayıda kişi katılırken, heykele çiçek bırakan öğrenciler adına konuşan Berkin Kartal, “Ali İsmail Korkmaz o gün o sokakta çıkamadı. Ama biz Eskişehir’in tüm sokaklarını ona çıkaracağız. 19 yaşındaki gencecik çocuğun hayalleri tüm hayatımız olmuştu. Ali İsmail’in düşlerindeki özgürlüğü biz kuracağız” dedi. 

'ALİ İSMAİL İÇİMİZDE BİR ATEŞ OLDU'

Anma törenine gelenlere teşekkür eden anne Emel Korkmaz “Ali İsmail gideli 6 yıl oldu ama binlerce Ali İsmail doğdu. Ali İsmail’in çok annesi-babası oldu, çok kardeşi oldu. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız, hepinize yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Ali İsmail’i kaybedeli 6 yıl oldu. Tabii bu boşluk benim açımdan her geçen gün büyüyor. Ali İsmail’in adını ve anısını yaşama dair izlerle katkıda bulunarak, türkülerle, şiirlerle, resimlerle, sportif faaliyetler ile eğitime katkıda bulanarak yaşatmaya çalışıyoruz. Ali İsmail bir ateş oldu bizim içimizde. Bizi yakan ama binlerce gence ışık tutan bir ateş. Bu umudu ve ışığı büyütmek için bir araya geliyoruz” dedi.

ALİKEV'DEN ANMA GECESİ

Korkmaz adına Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Sümerler Amfi Tiyatro’da bir anma gecesi düzenlenecek.

Etkinlik 2015 yılında ailesinin öncülüğünde kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenecek. 

ALİKEV tarafından yapılan etkinlik duyurusu şu şekilde: 

Hüznümüzü umuda taşıyor, Ali İsmail’imizi özlemle anıyoruz.

Aramızdan ayrılışının 6. yıl dönümünde sizleri de aramıza bekliyoruz...

Saat 18:00’da Ekinci Mezarlığı’ndaki kabir ziyaretinin ardından, saat 20:00’da Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlenecek olan anma

gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar sahne alacak.