‘Ali Babacan, ayrılma gerekçelerini ilettiği bir dosyayı Erdoğan’a sundu’

‘Ali Babacan, ayrılma gerekçelerini ilettiği bir dosyayı Erdoğan’a sundu’

AKP’den ayrılarak yeni bir parti kurması beklenen Ali Babacan’ın 23 Haziran seçimlerinden birkaç gün önce Erdoğan ile görüşerek, partinin kurucular kurulu üyeliğinden ayrılma gerekçelerini açıklayan bir dosya sunduğu ileri sürüldü.

AKP’den ayrılarak Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurması beklenen Ali Babacan'ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Babacan, kabinede görev yaptığı dönemden bugüne kadar yaşanan sorunları ve partinin halktan kopuş nedenlerini içeren görüşlerini içeren bir dosyayı Erdoğan'a sundu.

İstanbul seçimi sonrası AKP ile ilgili ‘ayrılık’ ve ‘yeni parti’ kulisleri artıyor. Ali Babacan’ın, Abdullah Gül’ün desteğiyle yeni parti kurma çalışmalarına hız verdiği öne sürülüyor. Babacan’ın İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenen büyükşehir belediye başkanlığı seçiminden birkaç gün önce Erdoğan ile yaptığı görüşmede bir de dosya verdiği iddia edildi.

Ali Babacan doğrudan partiden “istifa” kararını değil, partinin kurucular kurulu üyeliğinden ayrılma isteğini iletti, ayrılma gerekçelerini ise deklarasyon niteliğinde sunduğu bir dosya ile Erdoğan’a hem yazılı hem de sözlü aktardı.

DOSYADA YENİ PARTİ YOK

Babacan, kendisinin AKP içinde olduğu ve hatta kabinede görev aldığı dönemden itibaren başlayarak, başkanlık sistemine geçilmesi sonrasını da kapsayacak şekilde yaşanan aksaklıklar, ekonomideki sorunlar, partinin yıllar içinde halktan kopuş nedenlerini de içeren dosyadaki görüşlerini, sözlü olarak da Erdoğan’a iletti. Babacan, yeni bir partinin kurulmasından ise söz etmedi.

ERDOĞAN: BUNLAR ZOR İŞLER

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın'ın haberine göre, Erdoğan ise Babacan’ı dinledikten sonra, geçmiş yıllarda parti kuranlar olduğunu ancak sonunun hüsranla sonuçlandığını anlatarak, “gittikleri yolun doğru yol olmadığı” mesajı verdi. Erdoğan, “Daha evvel de bu tür hadiseler, ayrılmalar oldu. Hatta bırakınız ayrılmayı Meclis’te grup kuranlar oldu. Ama sonra ne oldular, silinip gittiler. Bunlar zor işlerdir. O nedenle, eğer yapacak bir şeyiniz varsa, burada yapın. Ama eğer kalmayacaksınız da yolunuz açık olsun” görüşünü iletti. Babacan ise bu sözler üzerine yorum yapmadı ancak AKP’den ayrılma kararlılığını vurguladı.